Articles Posted in the " Ismet Kallaba " Category


 • ART KLUBI, SINONIM I KULTURËS DHE ARTIT SHQIPTAR NË MAL TË ZI

  Në mungesë të institucioneve kulturore shqiptare në Mal të Zi, “Art Club”-i shpeshherë konsiderohet si një institucion shkencor dhe kulturor i shqiptarëve në Malin e Zi. Intervistë me Ismet Kallabën, kryetar i Shoqatës së Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” – Ulqin Na flisni për historikun e shoqatës “Art klub”? Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” është […]


 • Mr. Haxhi Shabani, laureat i Çmimit Tradicional të “Art Club”-it

  Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” shënoi sot 28-vjetorin e themelimit të saj, me ç’rast ka ndarë Çmimin Tradicional për arritje të jashtëzakonshme në shkencë, kulturë dhe art.   Pasi që ka analizuar rezultatet e arritura në fusha të ndryshme nga krijuesit dhe studiuesit shqiptarë në Malin e Zi, gjatë periudhës kohore 2016-2018, juria […]

 • Kallaba: Vendimi i KSHZ-së njollos procesin zgjedhor në Ulqin

  Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve, në vend që të jetë arbitër objektiv, bëhet palë në zgjedhje duke ndikuar në mënyrë të drejtpërdrejtë në procesin zgjedhor. Hedhja poshtë e vendimeve të Komisionit Komunal të Zgjedhjeve po ashtu poshtëron punën e këtij komisioni dhe vë në pikëpyetje legjitimitetin e tij, kështu shkruan ndër të tjera gazetari dhe analisti politik […]


 • Kallaba: Komuna e Ulqinit injoron krijuesit e artit, kulturës dhe shkencës

  Shkenca, arti dhe kultura janë tregues të nivelit të emanicipimit të një shoqërie. Injorimi i artistëve, njerëzve të kulturës dhe të shkencës është dëshmi e mos respektit ndaj kësaj shtrese të popullsisë që janë në avantgardë të ecjes përpara të çdo populli, vendi apo qyteti, kështu shkruan ndër të tjera gazetari dhe analisti politik Ismet […]


 • “Art Club” shënoi 27-vjetorin e themelimit

  Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” shënoi të enjten 27-vjetorin e themelimit me një takim të anëtarëve të saj dhe miqve të shoqatës, në Bibliotekën e Qytetit në Ulqin. Kryesia dhe anëtarët vlerësuan punën dhe veprimtarinë e Shoqatës gjatë vitit 2017 duke nënvizuar se ka qenë një vit i suksesshëm dhe se “Art Club”-i […]


 • Botimet e “Art Club”-it në Bibliotekën e “Columbia University”

      Disa nga botimet kryesore të viteve të fundit të Shoqatës së Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” kanë gjetur vend në Bibliotekën e “Columbia University”, njëra ndër bibliotekat më të mëdha dhe më të njohura në botë.   Në letrën e falënderimit, drejtoresha për katalogizimin e materialeve origjinale dhe të veçanta të kësaj biblioteke, […]