Articles Posted in the " Ulqin " Category


 • MALI I ZI, SHTET I NDARË DHE I PAKONSOLIDUAR

  Diskursi politik Trajtimi i çështjeve të ndryshme  shoqërore në periudhën e pluralizmit  në Mal të Zi paraqet moment të veçantë për  analiza për këtë periudhë kohore, sepse kemi të bëjmë me ngjarje të cilat kanë përcaktuar fatin e këtij mjedisi duke u shkëputur përfundimisht nga  shteti i përbashkët më emrin ish-Jugosllavi. Por, jemi dëshmitar së  […]


 • Diga në Zenelaj në gjendje alarmante

  Siç mund të shihet dhe nga fotot, Diga në Zenelaj ndodhet në gjendje të shkatërruar.  Nga inxhinjerët e kontaktuar mësojmë se Digat janë lloj specifik i strukturave tërthore, dhe janë të projektuara për ta mbajtur ujin dhe zvogëluar erozionin, mësohet nga banorët e zonës, trasnmeton Ulqini Online. Thënë më thjeshtë, muajve të vjeshtës, kur edhe […] • KOMUNA ORGANIZON PANAIRIN E PRODHIMEVE VENDORE “FAIR FEST”

  Komuna e Ulqinit më datat 16-18 gusht organizon Panairin e Prodhimeve Vendore “Fest Fest- Ulqin 2019”, në shetitoren e Ranës. Hapja solemne e Panairit do të bëhet me datën 16 gusht, në orën 20:00, me ç’rast do të organizohet një program i begatshëm kulturo-artistik. Në panair produktet e veta do ti ekspozojnë 21 gra sipërmarrëse […] • Ulqini me pagat më të ulta në Mal të Zi

  Paga mesatare pa taksa dhe kontribute për muajin korrik në Mal të Zi, ka qenë 516 €. Sa i përket pagave sipas komunave, pagat më të larta i kanë të punësuarit në territorin e komunës së Tivatit 613 uro, kurse më të voglën e kanë të punësuarit në komunën e Ulqin me 421 €, këto […]


 • U hap ekspozita dedikuar hulumtimeve arkeologjike në Risan

  Në Galerinë e arteve të Muzeut të Ulqinit, të shtunen u hap ekspozitë dedikuar hulumtimeve arkeologjike në Risan Qendra për konservime dhe arkeologji e Malit të Zi në bashkëpunim me Qendrën për Kulturë Ulqin –  Muzeu i Ulqinit organizon ekspozitën me titull ΣYNÉXEIA – CONTINUUM – VAZHDIMËSIA, dedikuar hulumtimeve arkeologjike në Risan. Ekspozita do të […]