Articles Posted in the " Kulturë " Category


 • Ulqini shënon Ditën e Pavarësisë së Malit të Zi

  Nga Gjekë Gjonaj Me një koncert solemn të muzikës serioze në Qendrën Kulturore të Ulqinit do të shënohet sonte njëra prej kremteve më rëndësishme në historinë e re të Malit të Zi -21 Maji – Dita e Pavarësisë. Në këtë konceert , siç mësojmë nga drejtori i Qendrës Kulturore të Ulqinit Musa Hoxhiq, do të […]


 • Viti 1928: Fotografi të familjeve nga Kraja (foto)

  Në galerinë e Qendrës për Kulturë në Ulqin u hap sot ekspozita fotodokumentare, e dytë me radhë , “Dogana e rendit të dytë Tivar – Dokumentacioni për lejekalimet dypronësore 1928”. Në këtë fotogaleri ishin të publikuara për herë të parë shumë fotografi të vitit 1928 të shekullit të kaluara me pjestarë të familjeve nga fshatrat […]


 • U mbajt konferenca “Ta ruajmë harmoninë ndërfetare”

  Ditën e Dielë, datë 12.05.2019, në hotelin Mediteran në Ulqin, Instituti IDEA në bashkëpunim me komunën e Ulqinit realizoi konferencën me titull: “Ta ruajmë harmoninë ndërfetare”, ku mblodhi figura të ndryshme të jetës politike, deputetë, përfaqësues të pushtetit lokal dhe të institutcioneve tjera në vend, prijësa fetarë, si dhe të shoqërisë civile. Të ftuarit në […]


 • Instituti IDEA promovoi veprat e Pashko Vases

  Nga Senad Maku* Ditën e shtunë të datës 27.04.2019, në Hotelin Mediteran, Instituti IDEA në bashkëpunim me Fondacionin ALSAR, promovuan në qytetin e Ulqinit, dy veprat e ideologut dhe veprimtarit të shquar të Rilindjes Kombëtare Shqiptare, Pashko Vasa, me tituj: “Skicë historike mbi Malin e Zi sipas traditave gojore shqiptare” dhe “E vërteta mbi Shqipninë […]


 • Mbrëmje autoriale me poetin Hajredin Kovaçi

  Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Qendrën Kulturore-Informative “Malësia” do të organizojnë mbrëmje autoriale me poetin Hajredin Kovaçi. Mbrëmja do të mbahet, të hënën, më 29 prill 2019, ora 20:00, në QKI “Malësia” – Tuz. 


 • Karvani i shkrimtarëve vendas në shkollat fillore në Dacaj dhe Plavë

  Me rastin e Ditës Botërore të Librit, Karvani i shkrimtarëve vendas ka vizituar të hënën, më 22 prill 2019, Shkollën Fillore “Dacaj” – Rozhajë, dhe të martën, më 23 prill 2019, Shkollën Fillore “Hajro Shahmanoviq” – Plavë, ku janë mbajtur takime letrare me nxënësit dhe mësimdhënësit e këtyre shkollave. Pjesë e Karvanit të sivjetshëm kanë […] • DITA BOTËRORE E LIBRIT SHËNOHET NË SHKOLLËN NË DACAJ

  Nga Faruk Daci Shoqata Artistëve dhe Intelektualëve “Art Klub” Ulqin, në kuadër të prezentimit të karvanit të poetëve shqiptarw, me 22 prill 2019 ka mbajtur orë letrare në lokalet e Shkollës Fillore “Dacaj” në Rozhajë. Poetet kanë përkujtuar 81 vjetorin e vdekjes së poetit të madh shqiptarë Migjenit. Hapjen e takimit e bëri Ismet Kallaba. […]


 • Takim letrar me shkrimtarin Ridvan Dibra

  Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Mal të Zi  në bashkëpunim me Shoqatën e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” organizojnë Takim letrar me shkrimtarin Ridvan Dibra. Takimi do të mbahet më 20 prill 2019, ora 20:00, në Galerinë e Qendrës së Kulturës – Ulqin.