Articles Posted in the " Kulturë " Category • INJORANCA VRET – Prof. Riza Rexha e meriton një monument dinjitoz

  (Prof. Riza Rexha, postmortum) Profesor, nuk e di a e pate dijtë, injoranca vret me fuqi budallaji Jorrallë vetësakrifica shpaguhet me zhgënjim e ti mbetesh n´pikëpyetjen tënde bash si pika në lis, a të gënjej e t´kamem, a të zhgënjej e t´dal n´breg, a t´rri n´s´kamje, ku isha e për kamje s´ka shteg Ti, vëllai […]


 • “Art Club” boton monografinë “Kraja” të studiuesit Hajrudin S. Muja

  Pas disa librave të cilat trajtojnë tema dhe çështje të ndryshme që lidhen drejtpërdrejt apo tërthorazi me shqiptarët, studiuesi i njohur në botën shkencore shqiptare, Hajrudin S. Muja, i cili jeton në SHBA, vjen me një botim të ri kushtuar vendlindjes së tij, Krajës. Libri është botuar këto ditë nga Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve […]


 • “UBLA E KRAJËS “

  Nga Ali Gjeçbritaj NË GURË VARRESH NUK FLE VDEKJA Kamë pirë ujë në kroin e kalasë Rozafa na dha gji e fortësi guri Besen e lidhëm si Konstantini  do gjejmë e sjellim Doruntinën shenjën në llanë të Aga Ymerit me nishan besnikërie. Në fortesa mure guri të gdhendur  gjaku yn fuqi hyjnore. Në gurë varresh […]


 • TRANSKRIPTE NAMATISJESH

  (Vështrim mbi botimin Namatisje – Refleksione të autores Manjola Busulla Jorbus)  Nga Argëzon SULEJMANI  Deri tek një përshtypje e tillë, që më pas mund të zë vend dhe në krye të vështrimit, arrihet me të lexuar temat e para të autores Gladiola Busulla, të tubuara nën titullin “Namatisje -Refleksione”. Leximi i mëtutjeshëm i refleksioneve veçse […]


 • Ekspozita fotografike “Colours of Albania” në Ulqin

  Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Ambasadën e Republikës së Shqipërisë në Malin e Zi dhe Qendrën e Kulturës – Ulqin do të organizojnë ekspozitën fotografike “Colours of Albania”.  Hapja e ekspozitës është ditën e enjte, më 28 mars 2019, ora 19.00, në Galerinë e Qendrës së Kulturës – Ulqin.


 • Sonte mbrëmje letrare me autoren Gladiola Busulla

  Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Bibliotekën e Qytetit – Ulqin do të organizojnë mbrëmjen letrare “Pranverë poetike me Gladiolë”, me autoren Gladiola Busulla (Jorbus). Mbrëmja do të mbahet të shtunën, më 23 mars 2019, ora 19.00, në Bibliotekën e Qytetit – Ulqin.