Monthly Archives: September 2019
 • Lorjat e të rinjëve Ankona 2019, pjesmarrës edhe nga Ulqini

  Gjatë tre ditëve, me datë 27-28-29.09.2019 në qytetin e Ankonës në Itali u zhvilluan lojërat e të rinjëve, lojëra të cilat organizohen njëherë në 3 vjetë. Në këto lojëra u paraqitën 16 vende, mbi 1000 garues, ku janë të përfshira 11 disiplina sportive olimpike, ndër tjera është edhe sporti i Taekwondo-së, kështu mësohet nga KT […] • Arsimi shqip në Mal të Zi – POZITA DHE NEVOJAT E ARSIMIT SHQIP NË MAL TË ZI

  Shkruan: Ali Gjeçbritaj PËRFAQËSIMI I KULTURËS SHQIPTARE  NË TEKSTET MËSIMORE NË CIKLIN E PARË DHE TË DYTË (kl. I-V) TË SHKOLLËS NË GJUHËN SHQIPE NË MAL TË ZITekstet mësimore dhe mjetet e tjera mësimore përpilohen/zhvillohen me qëllim të lehtësimit të procesit mësimor (procesit të nxënies dhe mësimdhënies). Tradicionalisht, tekstet mësimore janë konsideruar si burimi më […]


 • SEKRETARI AMERIKAN I SHTETIT MIKE POMPEO ANASHKALON SHQIPËRINË DHE KOSOVËN

  Nga Frank Shkreli Departamenti Amerikan i Shtetit (DASH) sapo njoftoi zyrtarisht se javën që vjen Sekretari Amerikan i Shtetit, Mike Pompeo do të vizitojë Ballkanin disa vende të Perëndimor.   Sipas itinerarit të njoftuar nga DASH, kryediplomati amerikan do të fillojë turnerun e tij me një vizitë në Itali dhe në Vatikan dhe pastaj do të […]


 • Cungu: Forca mbështet avancimin e gruas në shoqëri

  Kryetari i Forcës së Re Demokratike Nazif Cungu me bashkëpunëtorë mbajti takim me përfaqësueset e Rrjetit politk të gruas dhe përfaqësueset e UNDP-së. Në emër të Rrjetit politik të gruas të pranishme ishin Snezhana Jonica-koordinatore për participim politik në rrjetin politik të gruas-përfaqësuese e partive opozitare brenda rrjetit dhe Marija-Maja Qatoviq, koordinatore për participim politik […] • 40-vjetori i Sheshit ‘Skënderbej’ në Paris (1980-2019)

  Nga Beqir SINA – New York  Zhak Shirak, jo vetëm që plotësoi një kërkesë të shqiptarëve që jetonin në atë qytet, por ai ngriti lart prestigjin dhe krenarinë e Shqipërisë duke bërë që Heroi ynë Kombëtar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu, të njihej akoma edhe më shumë në botë Medalja që u shpërnda me rastin e 10 […]