Daily Archives: October 7, 2019

  • Dita e mësuesit

    Lumja ti, moj Korçë, Moj lule, Q’ i le pas shoqet e tua, Si trimi në ball u sule, T’a paqim për jetë hua…!’’ (Naim Frashëri) Dita e Mësuesit – 7 Marsi është një ditë dhe datë e madhe për arsimin shqip kudo që ndodhet në trojet etnike shqiptare. Për këtë arsye ia vlen që […]


  • Shqiptarët në Mal të Zi urojnë fitoren e Albin Kurtit

    Albin Kurtit i ka ardhur dita ta udhëheqë Qeverinë e Kosovës. Mbështetur në rezultatet preliminare, rreth pesë mijë vota ka marrë Kurti më shumë sesa kundërkandidatja nga Lidhja Demokratike, Vjosa Osmani. Opozita e deritashme ka shënuar fitore bindëse në zgjedhjet e parakohshme të 6 tetorit. Nga 95.5 për qind të votave të numëruara, Lëvizja Vetëvendosje […]