Articles Posted in the " art club " Category

 • “Art Club” shënon 29-vjetorin

  Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” do të shënojë 29-vjetorin e themelimit (Ditën e “Art Club”-it). Siç mësohet nga kjo shoqatë, shënimi i këtij përvjetori do të organizohet të premten, më 27 dhjetor 2019, ora 11.00, në Bibliotekën e Qytetit – Ulqin. 


 • “Enigma e Valdanosit”

  Prof. dr. Ruzhdi Ushaku sjell botimin e ri “Enigma e Valdanosit” Studiuesi i njohur nga Ulqini, prof. dr. Ruzhdi Ushaku, vjen për lexuesin me një botim të ri, “Enigma e Valdanosit”, një përpjekje për të ndriçuar shumë mistere dhe enigma që lidhen me këtë lokalitet dhe toponim. Autori tregon se vetë emri Valdanos e ka […] • Mbrëmje autoriale me poetin Hajredin Kovaçi

  Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Qendrën Kulturore-Informative “Malësia” do të organizojnë mbrëmje autoriale me poetin Hajredin Kovaçi. Mbrëmja do të mbahet, të hënën, më 29 prill 2019, ora 20:00, në QKI “Malësia” – Tuz. 


 • Karvani i shkrimtarëve vendas në shkollat fillore në Dacaj dhe Plavë

  Me rastin e Ditës Botërore të Librit, Karvani i shkrimtarëve vendas ka vizituar të hënën, më 22 prill 2019, Shkollën Fillore “Dacaj” – Rozhajë, dhe të martën, më 23 prill 2019, Shkollën Fillore “Hajro Shahmanoviq” – Plavë, ku janë mbajtur takime letrare me nxënësit dhe mësimdhënësit e këtyre shkollave. Pjesë e Karvanit të sivjetshëm kanë […]
 • ART KLUBI, SINONIM I KULTURËS DHE ARTIT SHQIPTAR NË MAL TË ZI

  Në mungesë të institucioneve kulturore shqiptare në Mal të Zi, “Art Club”-i shpeshherë konsiderohet si një institucion shkencor dhe kulturor i shqiptarëve në Malin e Zi. Intervistë me Ismet Kallabën, kryetar i Shoqatës së Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” – Ulqin Na flisni për historikun e shoqatës “Art klub”? Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” është […]


 • Mr. Haxhi Shabani, laureat i Çmimit Tradicional të “Art Club”-it

  Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” shënoi sot 28-vjetorin e themelimit të saj, me ç’rast ka ndarë Çmimin Tradicional për arritje të jashtëzakonshme në shkencë, kulturë dhe art.   Pasi që ka analizuar rezultatet e arritura në fusha të ndryshme nga krijuesit dhe studiuesit shqiptarë në Malin e Zi, gjatë periudhës kohore 2016-2018, juria […]


 • Përurohen dy librat të autorit Ali Gjeçbritaj

  Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” dhe Libraria “Arti”, në bashkëpunim me Bibliotekën e Qytetit – Ulqin do të bëjnë përurimin e librave “Udhëtim në kohë” dhe “Heshtja që flet” të autorit Ali Gjeçbritaj. Përurimi do të bëhete ditën e premte, më 7 dhjetor 2018, ora 18.00, në Bibliotekën e Qytetit – Ulqin.