Dorëhiqet Esad Gjonbalaj, kryetari i Fondacionit Plavë e Guci në Nju Jork

Esad-gjonbalajNew York, 7 Prill 2015- Me anë të një deklarate publike, përcjellë shtypit të komunitetit dhe atij në vendlindje, ish Kryetari i Fondacionit Palvë Guci, z. Esad Gjonbalaj ka dhënë dorëheqjen nga Kryesia.

Kështu të paktën ka shkruar në facebook kryetari tashmë i dorëhequr zoti Esat Gjonbalaj i cili sqaron se :”Si rrjedhojë e gjëndejës se krijuar në Fondacionin Plavë Guci , ku me datën 22 Mars 2015 në Kuvendin e rregullt të shoqatës tonë u shkel Rëndë Statuti i FPG element bazë i funksionimit të një subjekti në boten e lirë dhe demokratike jap dorëheqje të pa revokueshëme nga kryesia e Fondacionit Plavë Guci.

Unë do vazhdoj të jem anëtar i rregullt i shoqatës tonë por jo të jem pjesë e kësaj kryesie të cilën e konsideroj si jo legjitime dhe puçiste. Kontributi i im për të mirën e diasporës dhe vendlindjes tonë do të jetë i vazhdueshëm por nuk dua të jem pjesë e kësaj garniture te Kryesisë ilegale të ashtuquajtur “Kryesia e Fondacionit Plave Guci”.

Kryesi e cila dhunshem dhe me votat e jo antarëve te Fondacionit Plave Guci kidnapoj shoqaten tone dhe njellosi rënë ndershmerin e Plavë Gucisë.

Në fund duke shprehur respektin e tij dhe keqardhjen Gjonbalaj shprehet se detaje të hollësishme lidhur me arsyet e dorëheqjes së tij pritet ti publikoj në ditët në vijim./B.Sina/

Më poshtë keni letren e dërguar nga z. Esad Gjonbalaj rreth dorëheqjes së tij

DOREHEQJE
 

Si rrjedhojë e gjëndejës se krijuar në Fondacionin Plavë Guci , ku me datën 22 Mars 2015 në Kuvendin e rregullt të shoqatës tonë u shkel Rëndë Statuti i FPG element bazë i funksionimit të një subjekti  në boten e lirë dhe demokratike jap dorëheqje të pa revokueshëme nga kryesia e Fondacionit Plavë Guci.

Unë do vazhdoj të jem anëtar i rregullt i  shoqatës tonë por jo të jem pjesë e kësaj kryesie të cilën e konsideroj si jo legjitime dhe puçiste. Kontributi i im për të mirën e diasporës dhe vendlindjes tonë do të jetë i vazhdueshëm por nuk dua të jem pjesë e kësaj garniture  te Kryesisë ilegale të  ashtuquajtur “Kryesia e Fondacionit Plave Guci”.

Kryesi e cila dhunshem  dhe me votat e jo antarëve te Fondacionit Plave Guci kidnapoj shoqaten tone dhe njellosi rënë ndershmerin e Plavë Gucisë.

Detaje të hollësishme lidhur me arsyet e dorëheqjes time do ti publikoj në ditët në vijim:

Me respekt dhe keqardhje

Esad Gjonbalaj