Daily Archives: June 13, 2020

 • Eksluzive: KRYENGRITJA E MALËSISË SË MBISHKODRËS 1911

   Nga Nikë Gashaj, Politolog Nisemi nga njohja e historisë politike se Kryengritja e Malësisë së Mbishkodrës  e vitit 1911 iu imponua fuqishëm historiografisë shqiptare. Kryengritja e Malësisë së Mbishkodrës si dhe gjithë që e përcolli atë u bë objekt shkrimesh e analizash të bashkëkohësve, të huajve që përcollën për së afërmi këtë ngjarje, ndër të […]


 • Markoviq: Amfillohie dhe kisha serbe nuk po respektojnë ligjin

  Kryeministri i Malit të Zi Dushko Markoviq njoftoi se ai dhe Presidenti Millo Gjukanoviq para pak ditësh i propozuan Mitropolitit Amfillohije pezullimin e zbatimit të Ligjit për Lirinë e Fesë deri në vendimin e Gjykatës Kushtetuese dhe Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut si dhe vazhdimin e dialogut. Mirëpo, siç shkruan rtcg, edhe përkundër […]


 • VARFËRIA- SHKAK I RËNIËS SË NATALITETIT NË MAL TË ZI

  Diskursi sociopolitik Në një vend ku pagën më pak së 250 euro në muaj  e marrin 55 mijë të punësuar, që është rreth një e treta e të punësuarëve  në Mal të Zi, është dëshmi e mjaftueshme  për të konstatuar  së varfëria  është dukuri e pranishme  kudo por në veçanti në mjediset rurale sidomos regjionin […]


 • Mehmeti uron Kurtin në 15 vjetorin e Lëvizjes Vetëvendosje

  Këtu e 15 vjetë më parë, në skenën politike kosovare, lindi si fryt i vazhdueshë i protestave të studentëve, pakënaqësisë së rinisë kosovare, në periudhën e para, gjatë dhe pasluftës së 99-tës, subjekti politik LVV si imperativ i kohës ku protagonist kryesor  ishit Ju personalisht dhe me mbështetje të gjithëpëtfshirëse, krysisht nga studentë dhe rinia […]