Articles Posted in the " Aktualitet " Category

 • Portret i një shteti

  PAutore: Drita Llolla Në vështrimin e ontologjisë, realiteti është fenomen relativ. Në bazë të këtij konstatimi, themi që nuk ekziston një realitet i vetëm, por realitete të ndryshëm që bashkëjetojnë. Nëse i qasemi me këtë frymë përshkrimit të identitetit malazez, duke u bazuar në analiza të mirëfillta të proceseve shoqërore, kohore dhe historike, arrijmë në […]


 • KORRUPSIONI

  Nga Qani  Osmani Korrupsioni është një dukuri negative, e cila pengon zhvillimin ekonomik dhe shoqëror të një vendi. Kjo dukuri me të drejt quhet “kancer i shoqërisë”, sepse një njeri i prekur nga kanceri e humb imunitetin, ndërsa një shtet me shkallë të lartë të korrupsionit humb besueshmërin e qytetarëve. Korrupsioni është një fjalë shumëdimensionale, […]


 • DIASPORA VULOSI FITOREN NË MALËSI

  Diskursi  politik Unifikimi i faktorit politik shqiptar në zgjedhjet lokale në Malësi  si dhe fitorja e “Forumit Shqiptar” pa dyshim  ka vulën e diasporës shqiptare e cila ka qenë vendimtare në këtë fitore historike duke dëshmuar së angazhimi i përbashkët mbetet e vetmja zgjidhje sot dhe në të ardhmën për të arritur objektivat politike që […]


 • EDHE NJËHERË PËR RREZIKUN RUSO-TURK NË SHQIPËRI DHE NË KOSOVË

  Nga Frank Shkreli Për disa vite me radhë jam përpjekur të ngre zërin tim modest për rrezikun e përhapjes së influencës ruso-turke në Balllkanin Perëndimor në përgjithësi dhe në Shqipëri e në Kosovë, në veçanti.  Jam munduar gjithashtu që të paralajmëroj, sidomos rrezikun që do të vinte nga flirtimi që kemi venë re, vitet e […] • Ana e Malit së shpejti me park publik

  Atë që nuk arriti  ta bëjë ndër vite pushtetari, po e bën familja Hajdari    Gjekë Gjonaj Jemi dëshmitarë se  në qytetin e Ulqinit  ka hapësira të vogla publike të gjelbëruara, kurse nëpër lagje e  zona rurale pothuaj s’ka fare. E themi me keqardhje se shumica e hapësirave publike në territorin e kësaj  komunë janë lënë […]


 • ANALIZË E “RADIO EUROPA E LIRE” PËR GJUKANOVIQIN

  GJUKANOVIQ: Babai I kombit, përçarësi I Malit të Zi Shkruan: Dragan Štavljanin Perktheu: Simon Shkreli  “ Pamje madhështore dhe gjithmonë nën shoqërinë e ‘oborrtarëve’, ai gjithashtu paraqitet si një nga Knjazet-Vlladiket të cilët me shekuj kanë sunduar Malin e Zi para se ajo të shkrihet brenda Jugollsavisë pas luftës së dytë botërore”, thekson Dimitar Beqev […]


 • Kompani nga Emiratet e Bashkuara të interesuara për të investuar në Ulqin

  Kryetari i Komunës Loro Nrekiqi  zhvilloi  një takim me Z. Ahmed Hassib, njeri nga  përfaqësuesit e  konsorciumit ,,NIRVANA,, nga Emiratet e Bashkuara Arabe. Fjala është për  konsorciumin që tubon 23 kompani të fuqishme të sektorëve  të ndryshëm  të cilët kanë  investuar në shumë vende të ndryshme  e që janë të interesuar për investime edhe  në  […]


 • Ulqini dhe Petnjica qytetet me pagën mesatare më të ulët në Mal të Zi

  Të punësuarit në qytetin e Ulqinit dhe Petnjicës kanë pagat mesatare më të ulëta në Mal të Zi, këto janë të dhënat e Institutit pët statistikë Monstat. Në të kundërtën e kësaj, të punësuarit në  Tivat dhe Zabljak morën pagën mesatare më të lartë pa taksa dhe kontribute për muajin janar, shkruan Ulqini Online. Pagën […]


 • Me 7 prill aktiviteti i përvitshëm ”Me biçikletë në Shkodër”

  Shoqata ”PROMUL” nga Ulqini për të pestin vit me radhë me  07.04.2019, do të organizojë aktivitetin e përvitshëm sportivo – rekreativ – turistik ”Me biçikletë në Shkodër”.  Edhe këtë vit ky aktivitet përkon edhe me Ditën e Ulqinit dhe në këtë mënyrë shoqata jonë dëshiron të kontribojë me një aktivitet më shumë për nder të […]