Rozhaje-protesteBanorët e Rozhajës  janë tubuar në momentin e fundit  që të tërheqin vërejtjen ndaj diskriminimit  shujmvjeçarë  dhe shkatërrimin e Rozhajës, si dhe  tërë Malit të Zi Verior , të cilën e realizon ky pushtet , ka vlerësuar deputetja e Malit të Zi pozitiv, Azra Jasaviq.

Ajo  ka theksuar se Rozhaja gjithmonë ka disponuar me resurse ekonomike të cilat ka ditur ti shfrytëzojë  gjithnjë deri sa ky pushtet nuk ka vendos dorën e vetë  në këto pasuri duke e shitur atë me çmime shumë të vogla. Janë shuar fabrikat dhe ndërmarrjet Gornji Ibar , Dekor, Kristall , Bisernica, etj, transmeton edicioni i lajmeve të rtcg.

Sipas fjalëve të saj Rozhajas sot ka më pakë në Rozhaje  se sa në vendet e Evropës Perëndimore, të rinjtë shpërngulen me decenie me radhë për ç gjë, siç thekson ajo ,fajtor është pushteti aktual.

By admini