Articles Posted in the " Ulqin " Category

 • KOMUNA ORGANIZON PANAIRIN E PRODHIMEVE VENDORE “FAIR FEST”

  Komuna e Ulqinit më datat 16-18 gusht organizon Panairin e Prodhimeve Vendore “Fest Fest- Ulqin 2019”, në shetitoren e Ranës. Hapja solemne e Panairit do të bëhet me datën 16 gusht, në orën 20:00, me ç’rast do të organizohet një program i begatshëm kulturo-artistik. Në panair produktet e veta do ti ekspozojnë 21 gra sipërmarrëse […] • Ulqini me pagat më të ulta në Mal të Zi

  Paga mesatare pa taksa dhe kontribute për muajin korrik në Mal të Zi, ka qenë 516 €. Sa i përket pagave sipas komunave, pagat më të larta i kanë të punësuarit në territorin e komunës së Tivatit 613 uro, kurse më të voglën e kanë të punësuarit në komunën e Ulqin me 421 €, këto […]


 • U hap ekspozita dedikuar hulumtimeve arkeologjike në Risan

  Në Galerinë e arteve të Muzeut të Ulqinit, të shtunen u hap ekspozitë dedikuar hulumtimeve arkeologjike në Risan Qendra për konservime dhe arkeologji e Malit të Zi në bashkëpunim me Qendrën për Kulturë Ulqin –  Muzeu i Ulqinit organizon ekspozitën me titull ΣYNÉXEIA – CONTINUUM – VAZHDIMËSIA, dedikuar hulumtimeve arkeologjike në Risan. Ekspozita do të […] • “Një shqiptar në CIA” përurohet në Ulqin

  Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Mal të Zi dhe Kuvendi Komunal i Ulqinit, organizojnë përurimin e librit “Një shqiptar në CIA” të autorit Bashmir Xhemaj. Përurimi do të organizohet më 28 korrik 2019 në ora 20:00, në Pallatin Venezia – Ulqin.
 • ”NË FUND PRAPË SHASI DO FITOJË”

  Nga Haxhi Sulejmani * Shasi është mësuar me shkeljet e çizmeve jonjerëzore e shkatërrimtare. Megjithatë, përkundër gjithçkaje, ata që e gjymtuan dhe e luftuan, sot janë larg prej liqeni, kurse Ai është po aty, mbi syrin e ballit, mbi Liqenin e Shasit. Reagimi i vjetëm dhe i sivjetëm i qytetarëve autokton dha frytet e veta […]