Daily Archives: October 3, 2019

  • Mehmet Kraja zgjedhet kryetar i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës

    Akademiku Mehmet Kraja është zgjedhur kryetar i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës. Zgjedhja e tij në krye të ASHAK-ut është bërë në mbledhjen e sotme të këtij institucioni. Kjo e fundit deri në qershor ishte drejtuar nga akademiku Nexhat Daci, i cili ishte zgjedhur kryetar i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës […]  • NDRYSHIMI I EMËRTIMEVE GJEOGRAFIKE DUKURI E NJOHUR SHOQËRORE

    Është e drejtë e pakontestueshme  e qytetarëve apo  popujve  në mjedisin përkatës që të vendosin për emërtimet qoftë për  individin, qytetin apo të shtetit të tyre, dukuri e cila ka evoluar në sajë të rrethanave shoqërore nga ajo koloniale deri të pavarësia, duke qenë dëshmi autentike e periudhave të ndryshme historike deri në ditët tona. […]