Thaci-gjukanoviqMali i Zi e ka njohur Kosovën dhe vizita e zv.kryeministrit dhe ministrit të punëve të jashtme të Kosovës Hashim Thaçi është në përputhje të plotë bashkëpunimin e përforcuar rajonal, kështu deklaron analisti beogrdas Dusan Janjiq.

Janjiq pyet pse nuk ka pasur reagime negative kur Thaçi është takuar me Vuçiqin e Daçiqin.

Të njëjtin mendim ndan edhe analisti kroat Davor Gjenero duke komplimentuar qeversijen malazeze për politiken e saj të jashtme.
”Është shumë e rëndësishme që jeni në rajon në marrëdhenje të mira me të gjithë dhe për këtë mund të merrni vetëm lavdata”, shprehet Gjenero rreth vizitës së Thacit në Podgoricë, shkruan Pobjeda.

Në të njëjtën linjë është dhe kryetari i asociacionit të malazezeve nga Kosova Slobodan Vujiçiq duke vlerësuar se vizita do të ndikojë në përforcimin e stabilitetit dhe paqes në rajon.

By admini