Articles Posted in the " Kalimera Poetike " Category  • “Kalimera Poetike” merr emrin e Basri Çapriqit

      Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” ka vendosur që manifestimi letrar “Kalimera Poetike”, të cilin e organizon kjo shoqatë, në të ardhmen të mbajë emrin e poetit, studiuesit dhe pedagogut universitar prof. dr. Basri Çapriqi. Vendimi është marrë në Kuvendin vjetor të Shoqatës për të nderuar këtë personalitet të letërsisë shqipe dhe studimeve […]  • Jusuf Buxhovi nga Ulqini: Gazetaria ka vdekur

    Në sheshin pranë Muzeut Arkeologjik në Kalanë e Ulqinit, në natën e tretë të Festivalit artistik “Kalimera Poetike” ishte i ftuar shkrimtari dhe ish gazetari Jusuf Buxhovi nga Prishtina. Ndër shumë përgjigje  që dha z. Buxhovi gjatë mbrëmjes njëra tërhoqi vëmendjen e të pranishmeve. Në pyetjen e njërit nga pjesmarrësit e mbrëmjes rreth gazetarisë dikur […]