Daily Archives: May 5, 2020


 • GJUHA SIMBOLIKE SHQIPE DHE GJUHËT E TJERA KONVERTUNALE (I)

  Nga Brahim Ibish AVDYLI -“Historia e vërtetë e njerëzimit do të shkruhet vetëm atëherë kur do të marrin pjesë në shkrim shqiptarët”                                              Maximilian Lambertz Sa për të njoftuar publikun tonë lexues, po ua tregojmë peripecitë tona me gjuhën e parë e të folur të njerëzimit, gjuhën e vjetër, që është gjuha shqipe. Disa thonë […]


 • Kur errësira tundon

  Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike (dasaretiaurel@yahoo.com.au) Vetëvrasja është një veprim i vetëdijshëm dhe i qëllimshëm i ndërmarrë nga individi për të lënduar veten, dhe ku ky lëndim ka çuar në vdekje. Faktorët e rrezikut për vetëvrasje janë psikologjike, sociale dhe biologjike. *** Vetëvrasja tregohet qoftë si numër në një popullatë ose grup […]


 • KOSOVA DHE KRIZA POLITIKE

  Nga Nikë Gashaj Në botën bashkëkohore demokratike nuk është prit mirë rrëzimi i qeverisë së Kurtit, pas 50 ditëve të punës së saj, përpa argumentim të bindshëm dhe në veçanti, në një kohë të përhapjes intensive të  një epidemie të rrezikshme të coronavirusi Covid – 19, në  tërë botë, si dhe në Kosovë. Po ashtu […]


 • Ndihmë për maturantët, ja provimi i maturës së vitit të kaluar nga Gjuha shqipe

  Nga sot dhe ditët në vazhdim do mundohemi që sado pak të ju ndihmojmë maturantëve të shkollave të mesme në gjuhën shqipe në Malin e Zi. Në linkun e mëposhtëm maturantët mund të gjejnë provimin e maturës së vitit të kaluar, afati i gushtit. Materiali është marrë nga Qendra pyetëse e Malit të Zi. http://www.iccg.co.me/1/images/dok/zavrsni/2019/AVGUST%202019/cg%20avg/10.07.-AJK%20GIMN.-14.AVGUST-%202019.pdf