Articles Posted in the " Politikë " Category

 • Mali i Zi i kërkon Shqipërisë përcaktimin e kufijve shtetërorë

  Kërkesa i është bërë zyrtarisht qeverisë shqiptare. Rama ka ngritur një grup pune, që drejtohet nga sekretari i përgjithshëm i MPJ. Në janar dalin rezultatet e studimit të situatës Burime nga Ministria e Jashtme e Shqipërisë kanë bërë të ditur se qeveria e Podgoricës iu ka paraqitur në mënyrë zyrtare autoriteteve shqiptare kërkesën për të […] • Cungu uron arritjen e koalicionit PDK-LDK në Kosovë

  Përshendesim koalicionin e dy partive më të mëdha PDK-LDK dhe arritjen e marrëveshtjes për qeverisjen e vendit. Shqiptaret e Malit te Zi e kanë përcjellë me vemendje gjendjen politike në Kosovë dhe arritjen e marrëveshtjes së mirëpritur në interesin më të mirë të Kosovës, thuhet në kumtesën për opinion të Forcës të nënshkruar nga kryetari […]


 • Nimanbegu, një pozitë më pak – Popoviq shef i klubit të deputeteve

  Andrija Popoviq do të kryesojnë gjatë tetë muajve të ardhshëm me klubin e deputetëve të partive shqiptare Forca – Alternativa shqiptare, Iniciativa qytetare kroate dhe Partisë liberale. “Pas zgjedhjeve parlamentare të vitit 2012, anëtari i Partisë Liberale Andrija Popoviq ka formuar klubin e deputeteve me  deputetet e partive të pakicave në Parlament e Malit të […]


 • Ankthi i Medojeviqit nga fjalët e Bardhit

  Lideri i Lëvizjes për Ndryshim dhe anëtar i kryesisë së Frontit demokratik Nebojsha Medojeviq ka vlerësuar se çështja shqiptare në Mal të Zi është e hapur. Medojeviq në llogarinë e tij Twitter shkruante se për këtë thirret në udhëheqësin e Lidhjes Demokratike në Mal të Zi Mehmet Bardhin. “Çështja shqiptare në Mal të Zi është […]


 • Tivar: Partitë shqiptare kërkojnë përdorimin e gjuhës shqipe në administratë

  Koalicioni Shqiptar (LD ne MZ,Forca,PD) përmes përfaqsuesit të vet ne Kuvendin e Komunës së Tivarit z.Ismail Doda ka dorëzuar kërkesen për përdorim zyrtar te gjuhës shqipe në administraten e kësaj komune. Kjo kerkes bazohet në te drejten e perdorimit të gjuhës amtare nga banorët shqiptar që jetojnë në këtë komunë,e drejtë kjo që e lejonte […]


 • Komuna: Për kredinë prej 1,2 milion euro, nën hipotekë 30 000m2 tokë?

  Komuna e Ulqinit në mënyrë që të marrë kredinë prej 1,2 milion euro nga Atlas banka, do të duhet që nën hpotekë të vendos afër 30 000m2 tokë të taksapaguesve të qytetit të Ulqinit. Ky është përfundimi i bisedave disa mujore në mes të përfaqësuesve të Atlas bankës me udhëheqësve të komunës. Nëse këtë marrëveshje […]
 • Gjeloshaj nuk i’a lëshon vendin Bardhit?

  Deputeti i Alternativës shqiptare Nik Gjeloshaj nuk do ja lëshojë vendin kreut të LD në MZ Mehmet Bardhit, pasi ajo nuk është paraparë në marrëveshjen e koalicionit, ka mësuar Vijesti nga një burim brenda koalicionit shqiptar. Bashkëbiseduesi i Vijestit nga koalicioni shqiptar ka thënë se Bardhit me marrëveshje i takon gjysma e të hollave të […]