Dina dhe Ahmet Kurmemaj

Juria për ndarjen e çmimeve dhe çmimeve për filantropinë “Iskra” ka bërë ndarjen e çmimeve për kontribute të shumta gjatë vitit 2023. Kjo juri, me shumë të drejtë vendosi që Çmimi për kontributin e diasporës ti takojë çiftit Dina dhe Ahmet Kurmemaj nga diaspora jonë, shkruan Ulqini Online.

Dina dhe Ahmet Kurmemaj, me origjinë nga Tivari dhe Ulqini, deri më tani kanë dhuruar mbi 500.000 dollarë për qëllime të ndryshme dhe institucione të ndryshme në Mal të Zi: duke filluar nga Bijello Pole, Nikshiq dhe Podgoricë, në Tivar dhe në Ulqin. Vetëm gjatë vitit të kaluar familja Kurmemaj ka bërë një donacion prej 150 mijë euro për Spitalin e Përgjithshëm të Tivarit, falë të cilit një automjet spitalor me vlerë rreth 40 mijë euro, një tavolinë operacioni me vlerë 47 mijë euro, pajisje dhe aparatura për pediatri, një sondë e pavijonit të ultrazërit si dhe janë blerë pajisje për mjekësi fizike dhe rehabilitim. Në fund të vitit të kaluar, ata dhuruan 100 mijë dollarë për 70 të rinj me diabet tip 1 nga Tivari, Ulqini, Plava, Gucia dhe Rozhaja. Këto donacione jashtëzakonisht të rëndësishme u ndanë përmes fondacionit humanitar “Trojet Tona”, anëtarë të të cilit janë Dina dhe Ahmet Kurmemaj, së bashku me shumë emigrantë tanë që kanë jetuar dhe punuar për një kohë të gjatë në Amerikë, por që kanë nuk e harruan kurrë atdheun dhe atdheun e tyre, kështu thuhet në arsyetimin e çmimit për këtë çift tashmë shumë të njohur ndër ne.

By admini