Skrimtari Hajro Ulqinaku u dekorua me Medalje Presidenciale te Meritave, për vlera të larta letrare dhe veprimtari kulturore nga Presidentja e Kosovës Vjosa Osmani.

Shkrimtari Hajro Ulqinaku është një nga shtyllat më domëthënëse të urave kulturore ndërmjet Malit të Zi dhe Republikës së Kosovës, i njohur për veprat letrare kushtuar fëmijëve dhe për punën prej redaktori të programit për fëmijë në RTP, kështu shkrun në një post të tij i ngarkuar me punë në Ambasadën e Malit të Zi në Prishtinë z. Bernard Çobaj, transmeton Ulqini Online.

Veçmas kësaj Ulqinaku shquhet edhe për ruajtjen, rizbulimin dhe kultivimin e shprehjeve ulqinake që ndërlidhen me peshkatari, detari, pirateri.

By admini