Përgatiti Beqir Sina – New York

“Hunter Biden , djali i presidentit Biden, komplotoi një takim investimi me presidentin serb dhe “individë me peshë, dhe me vlerë të lartë ” – si dhe planifikoi të bënte një udhëtim me zëvendëspresidentin e atëhershëm Joe Biden – kur ai fluturoi në Evropë, për një vizitë zyrtare, tregojnë emailet e sapozbuluara,” shkruan sot gazetari i NY Post Emily Crane.
Ai shkruan se E-mailet – të publikuara nga Fox News të enjten – tregojnë se Hunter, kishte qenë duke u lidhur me një agjent të huaj të regjistruar serb, dhe me ambasadorin serb të atëhershëm të SHBA-së në prill 2010 për të organizuar takimin e mundshëm të investimeve.
Simbas artikullit të NY Post( 2 dhjetor 2021) Emailet tregojnë se Mark Doyle, i cili më parë kishte shërbyer si këshilltar i lartë i Senatorit të atëhershëm. Joe Biden dhe si drejtor kombëtar i financave në kandidimin e pasuksesshëm presidencial të Biden në 2008, kontaktuan me Hunterin më 16 prill 2010, për të thënë se ai ishte takuar me shefin e kabinetit të presidentit serb Boris Tadiç dhe ata kishin pyetur për interesimin e Bidenit të ri që shprehte interes për vendosjen për një takim.
Hunter thuhet se ishte takuar me ambasadorin serb të SHBA-së, Vladimir Petroviç dhe këshilltarin e Tadiçit për sigurinë kombëtare, Jovan Ratkoviç dy muaj më parë, të atij takimi.
Sipas emaileve të publikuara rishtazi, Hunter Biden planifikoi të kishte një takim me Presidentin serb në vitin 2010.
Më posht gazeta konservative njujorkeze NY Post tregon se Doyle, i cili operonte si agjent i huaj serb në atë kohë përmes firmës së tij Prairie Avenue Advisors, vuri në dukje se ambasadori duhet t’i ketë transmetuar bisedat e Hunterit me ekipin e presidentit serb.
“Mendoj se ju përmendët se keni folur me ta për t’ju vënë përballë individëve me vlerë të lartë dhe ndikim dhe ata janë të gatshëm ta bëjnë këtë dhe të takojnë edhe Tadiçin,” shkroi Doyle, duke shtuar se ai po udhëtonte për në Serbi në maj.
“Ndjenja ime nga [ambasadori] Vladimir Petrovic është se ata janë shumë të gatshëm t’ju ndihmojnë me fondin tuaj. Nëse keni interes, thjesht mund të telefononi Vladimirin(Petroviç) direkt, nuk keni nevojë për mua në mes. Unë mendoj se mund të jetë mirë që ju dhe fondi të shkoni në Serbi.”
Duke vazhduar me këtë shkrim investigativ Post, shkruan se Doyle më vonë vazhdoi të drejtonte super anxhensinë e fushatave të të ngritjen e fondeve financiare në SHBA, PAC- kompania qendrore që ndihmoi fushatën presidenciale të Biden në 2020.
Emily Crane thotë se Hunter iu përgjigj emailit të Doyle, duke bërë shaka se ai ishte “Markie” në mes” dhe sugjeroi që takimi të organizohej në mes të majit, sepse ishte afërsisht koha kur babai i tij ishte planifikuar të vizitonte Madridin për biznesin zyrtarve të Vice Presidentit.
“Si thua të kalojmë rreth datës 10 maj. JRB(Joseph R.Biden) do të jetë në Madrid dhe unë mund të bëj një udhëtim me të dhe të fluturoj për në Serbi dhe të kthehem me ju”, ka shkruar simbas investigimit të emailve te post djali i Joe Biden – Hunter Biden.
Më pas lidhur me këtë afer Emily Crane shkruan se “Doyle tha se ambasadori donte të organizonte një “ditë të plotë takimi” me Tadiçin dhe “investitorët e mundshëm” të cilët ai i përshkroi si “njerëz shumë seriozë”, sipas emaileve.
Një email i dërguar një javë më vonë nga partneri i biznesit i Hunterit, Eric Schwerin, vuri në dukje se djali i Biden donte të organizonte takimin menjëherë pasi ai vizitoi Madridin me babain e tij.
“Tani për tani, ideja është që Hunter mund të mos ketë një mundësi specifike investimi për të hedhur “posht””, shkroi partneri i biznesit i Hunter, duke shtuar se mund të jetë “më shumë një udhëtim prezantues” simbas Post.
Crane thot për Post, se ai ka vazhduar: “Nëse vlerësojmë zonat e interesit të investitorëve ( pasuritë e paluajtshme, fondet mbrojtëse, etj.), mund të planifikojmë një udhëtim pasues për të folur për mundësinë specifike të investimit.”
Në fund në këtë kolumn nga Emily Crane (2 dhjetor 2021)  NY Post, thotë  se : “Nuk është e qartë nëse Hunter përfundimisht udhëtoi në Serbi dhe u takua me investitorët”.

By admini