Basri-LikaPas protestës së ditës së premte të mbajtur në Ulqin kundër diskrimiminit ku u shfaq një pajtueshmëri e përgjithshme nga pjesmarrësit në lidhje me kërkesat e drejta të dalura nga protesta ka pasur edhe reagime të intelektualëve dhe individëve të ndryshëm rreth kësaj problematike  në Mal të Zi.

Njëri nga këto, historiani Basri Lika, nuk ka nguruar që në njëfarë mënyre të akuzoj edhe shqiptarët të cilët kanë qenë të përfshirë në  komisionet për arsim.  Ai poashtu shpreh edhe skepticizmin e tij për ndonjë ndryshim.
”Gjatë formimit të komisionit për arsim dhe kulturë, kanë qenë edhe shqiptarët të cilët kanë arritur të marrin meditjet e tyre dhe nuk e kanë kundërshtuar, do të thotë nuk kanë bojkotuar këtë projekt të cilin për ne sot është diskriminim”, shprehet z. Lika.
Biseden me zotin Lika mund ta shikoni në videon e mëposhtme të realizuar nga gazetarja e TV Teuta. Biseda e z. Lika në këtë video është nga minuti 9:09.

By admini