Articles Posted in the " Ruzhdi Ushaku " Category

  • “Enigma e Valdanosit”

    Prof. dr. Ruzhdi Ushaku sjell botimin e ri “Enigma e Valdanosit” Studiuesi i njohur nga Ulqini, prof. dr. Ruzhdi Ushaku, vjen për lexuesin me një botim të ri, “Enigma e Valdanosit”, një përpjekje për të ndriçuar shumë mistere dhe enigma që lidhen me këtë lokalitet dhe toponim. Autori tregon se vetë emri Valdanos e ka […]


  • RUZHDI USHAKU: PARADOKSE TË BOTIMIT ENCIKLOPEDIK TË ASHAK-ut

    -Hëpërhë me zgjedhje selektive- MANGËSI DHE TË PAVËRTETA NË DY ZËRA NGA  FJALORI ENCIKLOPEDIK I KOSOVËS Në vitet e 80-ta të shekullit që shkoi, midis të tjerash, isha edhe bashkëpunëtor dhe anëtar i redaksive prestigjioze, përfshirë këtu edhe botimet enciklopedike të akademive JAZU-JLZ, EJ-(4 E-HRV, f. XVIII;  f.164;249), Zagreb, 1986. Atëbotë, porosia e bashkëpunëtorëve me […]