Daily Archives: June 28, 2020

 • UDSH pezullon veprimtarinë e Kryesisë së degës të Malësisë, ja vendimet tjera

  Këshilli Qëndror i UDSH-së, në një kumtesë për opinion informon se në mbledhjen e mbajtur me 27.06.2020 në Ulqin, duke analizuar situatën aktuale në Degën e Malësisë, si dhe duke vlerësuar rëndësinë e zgjedhjeve që po vijnë ka miratuar këto përfundime:1. Pezullohet veprimtaria e Kryesisë e Degës së Malësisë;2. KQ autorizon anëtarët KQ të cilët […]


 • Vuçiq: Do të jetë mirë për ne nëse fiton Trump

  Zgjedhjet e nëntorit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës po shihen si determinuese të shumë proceseve që ndërlidhen me Ballkanin Perëndimor e në veçanti për dialogun në mes të Kosovës dhe Serbisë. Për shumë ekspertë të huaj, situata do të jetë në favor të Kosovës në rast se Joe Biden do të fitoj garën presidenciale […]


 • Cungu ftesë Zenkës

  Zgjedhjet parlamentare në Mal të Zi do të mbahen me 30 gusht të këtij viti. Në këtë prizëm duket se edhe partitë shqiptare përkatësisht prijesit e tyre kanë filluar të jenë aktiv. Para katër vjetësh, në një distancë të ngjashme prej zgjedhjeve parlamentare, formuam koalicionin “Shqiptarët e Vendosur”. Ky bashkëpunim ynë katërvjeçar politik që kapërceu […]


 • MASAKRAT SERBE NË SHQIPËRI 1913

  Nga Nikë Gashaj Në maj 1913 Fuqitë e Mëdha u kërkuan trupave serbe e malazeze të tërhiqeshin nga Shqipëria Qendrore dhe Veriore të pushtuara prej tyre. Serbia, nga zemërimi që po humbte portet e Shkodrës dhe të Durrësit, la pas një vazhdë shkatërrimesh gjatë tërheqjes së trupave të saj. Ashtu që në shtator 1913 shpërtheu […]


 • 50-VJETORI I BESELIDHJES SE MALESISE

  Nga Gjeke Gjonlekaj / New York Malësia jonë në Mal të Zi  në vijën horizontale fillonë në Han të Hotit dhe vazhdon deri në Urë të Zharnicës dhe sipas hartave të vjetëra vazhdon deri në Gur të Kuq. Ndërsa  vija vertikale fillon në Liqë të Shkodrës dhe vazhdon nëpër Bukoviq  nëpër Grecë dhe përfundonar afër […]