Daily Archives: June 23, 2020


 • Situatë e ndërlikuar epidemiologjike në Rozhajë

  Situata aktuale epidemiologjike në Rozhajë është mjaft e ndërlikuar, ka deklaruar kryetari i kësaj komune Rahman Husoviq. Ai për programin e mëngjesit të TVMZ ka përkujtuar se rritja e numrit të prekurve në këtë qytet sipas të dhënave të tyre të fituara nga Instituti për Shëndetin Publik janë 19. Qytetarët e Rozhajës, siç ka theksuar, […]


 • Politikan apo politolog ?

  Mr. Kristjan Dukaj, Këshilltar i lartë për marrëdhënie me opinion në komunën e Tuzit Jetojmë në kohëra kur civilizimi njerëzor ka gjithnjë e më shumë nevojë për ekspert të fushave të ndryshme për të siguruar një të nesërme më të mirë; më të sigurt dhe më shpresëdhënëse. Ndërkohë, ndërtimi i sajë më së shpeshti varet […]


 • PARTICIPIMI POLITIK I PAKICAVE KOMBËTARE

  Nikë Gashaj, Politolog Çështja e përfaqësimit politik të pakicave kombëtare është ndër problemet qendrore të përfaqësimit demokratk, sepse prek në vetë themelet e demokracisë – të parimit të barazisë politike, nga e cila rrjedh  dhe e drejta për përfaqësim të barabartë.  Nëse pakicat nacionale nuk janë të përfaqësuara në mënyrë proporcionale, atëherë ka të bëj […]


 • Policia bllokon rrugët për në Ranë dhe Meteriz

  Një pajisje shpërthyese u gjet në Ulqin rreth mesnatës së mbrëmshme dhe kjo është arsyeja pse policia bllokoi rrugët për në Ranë dhe Meteriz. Sipas informacionit nga “Vijesti”, pritet ardhja e një ekipi ekspertësh nga Podgorica, i cili do të përcaktojë se çfarë lloj pajisjeje është. “Mund të jetë një bombë shkollore, por nuk duhet […]


 • Nimanbegu takim me ambasadoren e Turqisë Songul Ozan

  Nënkryetari i Kuvendit të Malit të Zi, Genci Nimanbegu priti sot ambasadoren e Republikës së Turqisë në Malin e Zi, SHS Songul Ozan. Në bisedën e hapur dhe miqësore, nënkryetari Nimanbegu e njoftoi zonjën Ozan me situatën aktuale  në Mal të Zi të shkaktuar me pandeminë Covid-19, me sukseset e sistemit shëndetësor të Malit të […]