Daily Archives: November 14, 2019

 • FSHATI I HESHTUR SI IDIOMË QË TRAZON NDËRDIJEN

  (Vështrim mbi romanin “Fshati i Heshtjes”, të autorit Mark Lucgjonaj)  Nga: Argëzon SULEJMANI  1.    Romani “Fshati i heshtjes” i autorit Mark Lucgjonaj, në thelb ka vrazhdësinë e absurdit, ekstremet dhe, nisur nga vetë kopertina e botimit të parë, shpërfaqjen e botës nën dritëhijet bardhë e zi. Pavarësisht që ky është romani i parë i […]


 • KUJDES ME FJALËN

  Nga QANI  OSMANI       Fjala është diçka e thënë me gojë dhe e shqiptuar nëpërmjet një tingulli apo grupi tingujsh, që tregon një kuptim, përshkrim, vend, kohë, lajm apo mendim. Fjala është pjesa themelore e marrëveshjes (komunikimit) gojor midis njerëzve.       Në të kaluarën, më e para nga të gjitha ishte fjala, asgjë nuk ekzistonte […]


 • Mali i Zi refuzon nismën për mini-Shengenin ballkanik

  Ministrja e Ekonomisë e Malit të Zi, Dragica Sekuliq, hodhi poshtë idenë për t’iu bashkuar një versioni ballkanik të zonës Shengen, e cila do të shihte heqjen e pengesave për tregtinë e lirë dhe udhëtimet midis Shqipërisë, Maqedonisë së Veriut, Serbisë, Kosovës e Bosnjë-Hercegovinës. Ministrja Sekuliq ka thënë se bashkimi në nismën mini-Shengen për shtetet […]


 • Gënjeshtrat janë doreza për duart e deformuara

  Nga Gladiola Jorbus Kushdo që është i apasionuar pas filmave komedi të aktorit Jim Carrey, e di se ata janë të mbushur plot me momente qesharake dhe skena të paharrueshme. Në filmin “Gënjeshtar, gënjeshtar” Jim Carrey luan rolin e Fletcher Reede, një avokat i babëzitur dhe egocentrik, i fokusuar aq shumë në punën e tij, […]