Daily Archives: October 10, 2019

  • Ambasadori i Kosovës në Mal të Zi Ylber Hysa vizitoi komunën e Ulqinit

    Kryetari i komunës së Ulqinit Loro Nrekiq priti në kabinetin e tij ambasadorin e Kosovës në Mal të Zi Ylber Hysën. Kryetari Nrekiq përgëzojë ambasadorin Hysa për postin e ri duke nënvizuar dhe mbarëvajtjen demokratike të zgjedhjeve të sapo mbajtura në Kosovë, ku parasegjithash udhëheqësit e partive treguan frymë demokratike duke e pranuar menjëherë rezultatin […]  • ALEANCA USHTARAKE NATO DHE VLERAT DEMOKRATIKE NË EVROPË

     Nga Frank Shkreli Të ënjtën që kaloi, Komandanti Suprem i Forcave Aleate në Evropë, njëkohësisht edhe Komandant i Komandës së Shteteve të Bashkuara në Evropë, Gjenerali Tod Wolters zhvilloi një konferencë shtypi me gazetarët në kryeqendrën e NATOs.  Para se t’u përgjigjej pyetjeve të gazetarëve, Gjenerali amerikan, përdori rastin të bënte disa komente mbi një […]


  • Nji Senbin, frymëzuar nga fjala ulqinake

    Nga Gladiola Busulla Jorbus Nji Senbin Zvarritem në bregdetin tënd. Unë, një guackë që rrokulliset në kokrriza të njomështa rëre. E mahnitur prej teje! Madhështor si deti i bruztë, më shfaqesh në ëndrra! Ti zjarr, që ndër deje Përpëlit e zhurit, kristalet e pafundme të vetmisë shekullore. Përkëdhelje, rrëqethje shtati, drithërimë.. Më fanitesh Nji Senbin.