Takim-i-shoqatave-ne-USATelevizioni i Komunitetit Shqiptar në Michigan ACTV e ndoqi nga afer mbledhjen e organizuar në librarinë e Kishes Katolike të Shqiptarve “Shen Palit” në Rochester Hills në shtetin e Michiganit nga Shoqtat e shqiptarve nga trojet e tyre etnike nën Malin e Zi.

Qellimi i kesaj mbledhje sipas organizatorve ishte të nënshkruhej një rregullore ku percaktohen kushtet e marrveshjeve dhe bashkërëndimit të punëve. Nga nëntë shoqata të regjistruara dhe me aktivitet,kater ishin present të cilat e nenshkruan kete rregullore ose statut.

Gjatë takimit pati dhe diskutime që e kujtuan se të tilla nisma kanë qënë organizuar dhe kanë mbetë vetëm në leter dhe inisiativat jane fikur si flaka e kashtës.

Le të shpresojmë se kesaj radhe është seriozisht kjo nisem.

Por le të kthehemi tek takimi: Kush foli,çfarë u tha,çeshtjet të cilat u debatuan,kush ishte më real në trajtimin e problemeve ? Keto dhe të tjera në ketë gjysem ore video/emision të ACTV-Televizioni i Komunitetit Shqiptar në Michigan./AlbDreams.Net/

By admini