Kisha-shen-gjonit-taniNjëra ndë kishat në brendësi të qytetit të të vjetër të Shasit, ajo e Shën Gjonit rrezikon seriozisht shembjen pas shirave të kohëve të fundit.

Në disa fotografi të postuar nga Memli Kurti në FB shihet se si ka rënë një gur i madh cili ka qenë mbi derën kryesore të kishës por që ka mbajtur peshën kryesore të pjesës së përparme të murit.

Nga fotografitë e mëposhtme mund të shikoni qartë rrezikun që i kanoset kishës nga shgembja e plotë e pjesës së përparme. Poshtë janë dy fotografi: pamjen e pjesës së përparme të kishës para dhe pas ramjes së gurit.

By admini