me-targa-te-uck-shbaNga Beqir SINA

VIRGINIA : Një shqiptaro amerikan në rrjetin social facebook ka postuar një plate – targë, automjeti, me inicialet e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës UCK – KLA, dhe regjistrimi i automjeteve në Virginia në SHBA.

Meqënse, targa nuk është e vendosur në automjet nuk është e qartë nëse personi që ka postuar fotografinë e tragës UCK – KLA qarkullon me të njëjtën tragë, apo e ruan atë si ndonjë kujtim nga viti 2009, vit i cili shihet në regjistrimin e tragës – plate  Maj – 2009

Targët – Plate të automjeteve në SHBA, janë zakonisht të bardhë ose edhe me ngjyrë dhe të tregojnë me germa të zeza dhe numëra regjistrimin e automjetit, simbas shteteve me një quote të veçantë në fund të saj për shtetin përkatës.

Kombinimi aktual i përbër nga tre gërma, si në fotografinë e postuar UCK-KLA,  bëhet në raste të veçanta, kundrejt një pagese ekstra,simbas dëshirës së vozitsit. Zakonisht pas gërmave kemi një dash të mëtejshëm e ndjekur përsëri nga një dy apo tre gërma me shifra.

Deri në fund të luftës në Kosovës në 1999 shqiptarët e Amerikës, vazhdimnisht vendosnin në vendet më të dukshme të automjeteve të tyre, simbolet tona kombëtare flamurin dhe shenja të tjera kuq e zi.
Por, pas çlirimit të Kosovës, shumë prej tyre kan zgjedhur të vendosin në xhamat e parë dhe të pasëm të automjeteve – stickers apo simbole dhe flamur me emblemën e UÇK-së.

By admini

One thought on “Me targat e UÇK-së në Amerikë”
  1. Cdo laik e ka te qart se kjo targ eshte false. Edhe sikur te ishte e vertete nuk eshte pune a madhe se ne SHBA mund te perdorish iniciale sipas deshires, nese nuk ofendon dikend.

Comments are closed.