Detective Liu house mortgage paid. PICTURED widow Pei Xia Chen. The Stephen Siller Tower To Tunnels foundation pays of mortgage of fallen NYP detective Wenjian Liu. In addition, about $100K was invested in house renovation. The presser and ribbon cutting ceremony was held at 11AM Wednesday, September 2, 2015 outside Liu's family house at 1984 West 6th street in Gravesend section of Brooklyn. The Stephen Siller Tunnel To Towers chairman and CEO Frank Siller was joined by Detective Wenjian Liu's widow Pei Xia Chen and his parents Wei Tang Liu (father) and Xiu Tan Li (mother), including Maritza Ramos (widow of detective Rafael Ramos) and her son Jayden, in addition about 60 NYPD officers and officials including officers from 79th and 84th precinct. On December 20, 2014, Ismaaiyl Abdullah Brinsley (28) killed two on-duty New York City Police Department (NYPD) officers Wenjian Liu and Rafael Ramos inside their police cruiser in the Bedford–Stuyvesant neighborhood of the New York City borough of Brooklyn.Nga Beqir SINA

Fondacioni “The Tunnel To Towers Foundation” rinovon shtëpinë e familjes së policit të vrarë nga uniformat e NYPD, në Brooklyn

BROOKLYN NYC- (2 shtator 2015) Fondacioni “The Tunnel To Towers Foundation” , dje ka përfunduar renovimet në shtëpinë e  oficerit të policisë Weinjein Liu, i i vrarë së bashku me kolegun e tij hetuesin Rafael Ramos, vitin e kaluar gjatë patrullimit afër një stacioni treni në Brooklyn New York.

Dje, në ceremoninë e inagurimit të sapo rimodeluar të shtëpisë së tij, merrnin pjesë të afërmit e oficerit të policisë të rënë në qytetin e Brooklyn – New York, të cilë kan prerë shiritin në shtëpinë e tyre, gjatë një ceremonie solemne të mërkurën, rajonin Bensonhurst në Brooklyn.

Simbas autoriteteve kjo ka qenë një ceremoni e veçantë, në të cilën morën pjesë drejtuesit lokal të qytetit, si dhe zyrtarët e lartë nga uniformat e NYPD, oficerët e policisë nga rajoni i policisë ku ata shërbyen, duke përfshirë edhe anëtarët e të dy familjeve të oficerve të rënë Liu Wenjian dhe Rafael Ramos.

Ndërkohë, pjesmarrja edhe e dy policëve shqiptar nga uniformat e policisë njujorkeze NYPD – të cilët kan qenë koleg të dy policëve të vrarë nga rajoni i Policisë “74th and 87th precincts” – tregojë edhe një herë se dhjetëra policët amerikano – shqiptarë, që janë duke shërbyer në rradhët e uniformave të NYPD – janë dëshmia e integrimit në rradhët e uniformave të policisë njujorkeze.

Prania e një numri të rëndësishëm të shqiptaro-amerikanëve në uniformat e NYPD, si dhe origjina e dy oficerëve të vrarë janë një ndër shembujt e shumtë, të cilat tregojnë qartë se këtu nuk kemi të bejmë me dallime racore – “oficerëve të bardhë të policisë – të zinjë apo aziatik“, por megjithse ata vijnë nga horizonte të ndryshme dhe nga vende të ndryshme, ata janë së bashku duke i shërbyer uniformave të policisë Amerikane .

Dy prej tyre, nga rajoni i Policisë “74th and 87th precincts” – Tony Sh dhe kolegu tjetër shqiptarë nga Mali i Zi, ishin dje në mesin e dhejtëra oficerëve të tjerë, në ceremoninë e organizuar dje nga Fondacioni “The Tunnel To Towers Foundation” , ku sapo kan përfunduar renovimet në shtëpinë e familjes  së oficerit të vrarë Weinjein Liu në Gravesend, Brooklyn, ku jetojnë gruaja e ve, babai Liu dhe nëna e tij.

Liu dhe partneri i tij, Det. Rafael Ramos, u qëlluan në makinën e tyre patrullë në lagjen  Bedford-Stuyvesant në dhjetor 2014. Dorazi Ismaaiyl Brinsley, pas kësaj u gjetë i vdekur, në afërsi të stacionit të trenit  – mbasi ai vrau veten menjëherë pas krimit.

Detective Liu house mortgage paid. PICTURED widow Pei Xia Chen. The Stephen Siller Tower To Tunnels foundation pays of mortgage of fallen NYP detective Wenjian Liu. In addition, about $100K was invested in house renovation. The presser and ribbon cutting ceremony was held at 11AM Wednesday, September 2, 2015 outside Liu's family house at 1984 West 6th street in Gravesend section of Brooklyn. The Stephen Siller Tunnel To Towers chairman and CEO Frank Siller was joined by Detective Wenjian Liu's widow Pei Xia Chen and his parents Wei Tang Liu (father) and Xiu Tan Li (mother), including Maritza Ramos (widow of detective Rafael Ramos) and her son Jayden, in addition about 60 NYPD officers and officials including officers from 79th and 84th precinct. On December 20, 2014, Ismaaiyl Abdullah Brinsley (28) killed two on-duty New York City Police Department (NYPD) officers Wenjian Liu and Rafael Ramos inside their police cruiser in the Bedford–Stuyvesant neighborhood of the New York City borough of Brooklyn.

Zyrtarët thanë se rinovimet gjithashtu do të bëhen edhe në shtëpinë e oficerit tjetër të vrarë Rafael Ramos, përmes donacioneve të këtij fondacioni.

Fondacioni “The Tunnel To Towers Foundation” i themeluar në kujtim të të rënëve 9/11 , thotë se ka mbledhur më shumë se 1 milion dollar në donacionet nga i gjithë vendi dhe pjesë të tjera të botës, në një përpjekje për t’ju ndihmuar familjeve të zjarrëfikësve dhe uniformave të policisë që janë në nevojë.

By admini