Festa-flamurit-UlqinE përditshmja malazeze Dan me titullin e madh ”Festuan, pa u grinden” (Slavili, pa se zavadili) i jep jehonë ngjarjesë pazakontë të ndodhur në fillim të koncertit për nder të Ditës së Flamurit të mbajtur në Ulqin..

Shënimi i Ditës së Flamurit në Ulqin ka pas një hyrje jashta skenarit të përgaditur nga organizatoret. Ish i burgosuri politik dhe anëtar i shoqatës më të njëjtin emër Gjylaver Avdiu në mënyrë publike ka shprehur mllefin për mosthirrje në këtë aktivitet të ish të burgosureve politik. Ai para fillimit të koncertit ka marrë fjalën dhe i’u është drejtuar ë pranishmeve me pretendimin e tij. Avdiu në fjalën të tij të marrë mbrëmjen e së martes ka qenë shumë i ashpër në drejtim të Nimanbegut ku përvec mllefit  për mosthirrje në këtë aktivitet ka akuzuar se janë dorë e zgjatur e pushtetit.

Nga ana tjetër Nimanbegu pranon se një ditë më parë Avdiu ka qenë në zyrë ku temë ka qenë ftesa por ka shtuar se në koncert ka mundur të vi kushdo që ka pasur dëshirë.

By admini