Përfaqësuesit e Komunës së Ulqinit dhe Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në Mal të Zi diskutuan për hapat e mëtejshëm në sanimin e një pjese të argjinaturës Gropat-Shtodra.

Rindërtimi i këtij seksioni të gërryer të lumit Buna është pjesë e projektit rajonal “Menaxhimi integral i rrezikut nga përmbytjet në pellgun e zgjeruar të lumit Drin” midis qeverive të Malit të Zi, Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut, i cili po zbatohet nga UNDP me mbështetjen financiare të Fondi i Përshtatjes, mësohet nga një njoftim i Kabinetit të kryetarit të Komunës së Ulqini, transmeton Ulqini Online.

Në takimin ku morën pjesë kryetari i Komunës së Ulqinit Genci Nimanbegu dhe përfaqësuesja e përhershme e UNDP-së në Mal të Zi Ekaterina Paniklova me bashkëpunëtorë, u diskutuan detajet teknike të projektit dhe punët e planifikuara, si dhe mundësitë e mëtutjeshme, përkrahja e UNDP-së për Komunën e Ulqinit.

U theksua bashkëpunimi i mirë ndërmjet UNDP-së në Mal të Zi dhe Komunës së Ulqinit dhe gatishmëria për të përmirësuar bashkëpunimin në iniciativa të tjera.

Kryetari Nimanbegu falënderoi ekipin e UNDP-së për gatishmërinë e tyre për të ndihmuar Komunën e Ulqinit dhe theksoi rëndësinë e kësaj iniciative për komunitetin lokal në atë komunë dhe nevojën e zbatimit sa më të shpejtë të saj.

By admini