Shaban-gjekaj-mirenjohje-qytetar-nderi-shkodresKëshilli Bashkiak i qytetit të Shkodrës ka dhënë një çertefikatë me titullin ”Mirënjohje e Qytetit” për këngëtari e njohur të Ulqinit z. Shaban Gjekaj.

”Për kontribut, si përfaqësues tipik në interpertimin dhe afirmimin e këngës tradicionale popullore ulqinake – shkodrane”, kështu shkruhet në motivacionin për dhënien e këtij çmimi.

“Kjo figurë markante e folklorit tonë, mbi katër dekada qendron si bastion i muzikës tonë popullore, dhe pa dyshim ka lënë gjurmë të pashlyera, në folklorin dhe në muzikën popullore anë e mbarë botës shqiptare. Ende edhe sot zëri i tij degjohet në radio, tv, në koncerte”, me këto fjalë e përshkruan këtë figurë emblematika të muzikës popullore z. Ismet Karmanaga me rastin e fitimit të këtij çmimi.

Shaban-gjekaj-mirenjohje-qytetar-nderi-shkodres

By admini