Një nga lokalet në qytetin e Ulqinit

Kryeministri i Malit të Zi Dushko Markoviqç u tha përfaqësuesve të industrisë së turizmit dhe hotelierëve që qysh me 4 maj, do të krijohen parakushtet për funksionimin e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme, kurse për gjysmën e dytë të majit planifikohet  mundësimi i punës në aktivitetet e hotelierisë dhe shërbimit, në përputhje me rregullat dhe procedurat epidemiologjike,transmeton Ulqini Online .

“Turizmi nuk është vetëm një sektor, por është një instrument i fuqishëm i tregut për stabilitetin tonë ekonomik dhe monetar. Kjo është arsyeja pse ne do ta vendosim atë në ballë të masave tona ekonomike, dhe së shpejti do të dalë me vendimin për të mbështetur ruajtjen e kompanive dhe sipërmarrësve tonë në turizëm, si dhe vendet e punës, me pesë milion euro nga buxheti, “tha Markoviq.

By admini