Shkolla M. Tito ne Ulqin

Instituti i Shëndetit Publik në Mal të Zi ka propozuar ndalimin e të gjitha tubimeve publike dhe mbylljen e të gjitha institucioneve arsimore.

Instituti sugjeron që njerëzit që mund të punojnë nga shtëpia ashtu edhe të bëjnë sepse rreziku i koronavirusit rritet edhe më shumë, transmeton Ulqini Online.

Ata thonë se nuk ka asnjë arsye për të frikësuar, por se qytetarët duhet të jenë të përgjegjshëm.

Në Mal të Zi nuk ka raste të konfirmuara të koronavirusit dhe deri më tani janë testuar 47 njerëz dhe të gjitha gjetjet kanë qenë negativ.

Instituti i Shëndetit Publik (IZJ) dje këshilloi qytetarët që të mos i nënshtrohen dezinformatave për virusin, por ta marrin seriozisht situatën dhe të ndjekin udhëzimet e tyre dhe autoritetet shëndetësore.

“Sapo të zbulohet rasti i parë i koronës së virusit në Mal të Zi, publiku do të informohet menjëherë,” thanë nga ky institut.

By admini