Daily Archives: June 22, 2020

  • Dalahäst– simboli suedez

    Nga Gladiola Jorbus Dalahäst ose kali Dala është një statujë tradicionale e gdhendur, e pikturuar e një kali prej duri, me origjinë nga provinca suedeze e Dalarnas (Dalekarlia). Dikur, kali Dalekarlian është përdorur kryesisht si një lodër për fëmijë, por në kohët moderne është shndërruar në simbol të Dalarnës, dhe të krejt Suedisë në përgjithësi. […]


  • Tenis: Rrezart Cungu kampion i Malit të Zi në kategorinë e seniorëve

    Klubi i tenisit Bellevue, këtë fundjavë ishte nikoqir i turneut shtetëror për seniorë, ku morren pjesë garuesit më të mirë të Malit të Zi. Në finalen e turneut që u mbajt pasditën e së dielës, Rrezart Cungu para publikut dhe përkrahësve të vet u shpalli kampion i turneut duke mposhtur Igor Saveliqin nga Podgorica me […]