Daily Archives: June 5, 2020

  • DJEGIA E SHKOLLËS NË DACAJ KRIM KUNDËR SHQIPTARËVE NË ROZHAJË

    Ishte pikërisht koha e pandemisë e cila iu përshtat dorës së zezë, që në kuadër të djegies së pyjeve në Malësinë e Rozhajës, me dinakëri shfrytëzuan rastin të djegin edhe objektin e shkollës së vetme  më mësim në gjuhën shqipe në Dacaj, që ishte vepër kriminale e paramenduar kundër shqiptarëve në komunën e Rozhajës. Ata […]


  • PROTESTAT SI FORCË MORALE PËR TË BËRË NDRYSHIMET E NEVOJSHME

    Nga Frank Shkreli Protestat që filluan në shtetin Minnesota pas vrasjes brutale nga policia të një afrikano-amerikani u përhapën shpejt anë e mbanë Shteteve të Bashkuara dhe në shumë vende të botës, ndërsa vazhdojnë gjithnjë në disa qyztete të mëdha e të vogëla amerikane.  Shumica e protestave ishin paqësore, por pati edhe shumë raste ku […]


  • PËRJETËSIA E GJUHËS SHQIPE QË NGA FILLIMI – (Sa e vjetër është gjuha shqipe dhe pse?)

    Çdo kureshtar nuk do donte të humbte rastin me lexuar artikullin bashkëngjitur në Shqip ose Anglisht për gjuhën hyjnore Shqipe.  Lolja, S. A., The Preservation of Albanian Tongue (Shqip) Since the Beginning, Advances in Language and Literary Studies, 10(6):152-160(2019)   https://www.journals.aiac.org.au/index.php/alls/article/view/6052 Shkrimi është i endur drejtpërdrejtas dhe thjesht. Domethënë nuk është nevoja me pasur diploma universitare për ta kuptuar. Kur […]