imami-rexhep-likaMali i Zi me strategji kundër ekstremizmit

Qeveria e Malit të Zi ka hartuar një strategji të re kombëtare kundër  atyre shtetasve që janë rekrutuar ose përpiqen të rekrutohen në rradhët e xhihadistëve në Siri dhe Irak. Në këtë kuadër është krijuar një njësi e veçantë e zbulimit dhe mbledhjes së informacionit për të trajtuar ekstremizmin e dhunshëm islamik.

Sipas të dhënave të Shërbimit të Sigurisë Kombëtare mendohet se mbi 30 shtetas të Malit të Zi kanë marrë pjesë në luftën siriane, kurse 4 prej tyre kanë vdekur atje. Në mesin e tyre ka edhe shqiptarë nga trevat ku jeton ky komunitet i vogël në Malin e Zi.

Korrespondenti i Zërit të Amerikës Ali Salaj  përgatiti kronikën.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=fcf9RqFEm90

By admini

One thought on “Imami Rexhep Lika: Islami nuk e pranon terrorizmin, përkundrazi, e gjykon (video)”
  1. Hozhe i ndershem dhe shqiptare i vertete. Eshte veshtire te gjejshe nje tjeter Rexhep Lika.

Comments are closed.