nxenesit-nga-gjermania-ne-ulqinKryetari i Komunes se Ulqinit  Fatmir Gjeka, nenkryetarja  Zenepa Lika dhe shefi i  kabinetit Met Gjoni  priten  nxenesit  e ardhur  nga qyteti  Freudenstadt të cilët shoqëroheshin nga mesimdhenesit e tyre.

Duke  përshendetur  binjakëzimin e dy qyteteve dhe këtë  përvojë  dhjetë   vjecare te  shkëmbimit   te nxnesve  me  shkollen e mesme  te qytetit  tone kryetari  Gjeka i   uroi mireseardhje  dhe  u foli  per Ulqinin , te  kaluaren e tij, monumentet  kulturo historike  dhe   turizmin  si dege e rendesishme ekonomike. Nxenesit  percollen me vemendje  biseden, nderkohe qe falenderime  per pritjen erdhen  dhe nga  mesimdhenesit e gjuhes  gjermane. Sipas  tyre,  kjo tradite e bukur  duhet  te  vazhdohet edhe me  qytete te tjere   te  Gjermanise. Ata tashme  jane  misheruar  me Ulqinin  per te cilin  u shprehen se  eshte   shembull    multikultures dhe  multikonfesioneve.

Organizata   turistike  kishte  pergatitur  dhurata  modeste  per  nxenesit dhe mesimdhenesit. Ne emër të  këtij institucioni  përshendeti drejtoresha  Zana Sarvan. Pas  qendrimit  ne  komunen e Ulqinit,  nxenesit   u nisen ne drejtim te kalase, nderkohe  qe  per  ta  gjate  tere diteve  eshte  pergatitur  nje program i vecante  i vizitave dhe  vendeve se ku do te shkojne.

By admini