infopunkt-ot-ulqinQytetari nga Ulqini Rade Novoviq ka akuzuar Organizatën Turistike të Ulqinit për, sipas tij, diskrimin nacional, duke thënë se në infopunktin afër Stacionit të autobusave ka mbetur i fyer pasi njëra nga punonjëset  paska refuzuar që të flasë me te në gjuhën malazeze. Sipas fjalëve të tij e gjitha kjo ka ndodhur kur ka ardhur të paraqes mysafirët.
”Punonjësja në punkt më është drejtuar në gjuhën shqipe, me të cilën di të komunikojë. Pasi jam prezantuar kam pyetur nëse dikush nga punonjësit dinë gjuhën malazeze, por në vend që të më drejtojë në ndonjërën nga kolegët, më është përgjigjur: ”Nëse don në gjuhën malazeze shko në Cetinë” ”, kështu ka deklaruar Novoviq, shkruan Dan.

Në të gjithë këtë ekziston edhe ana tjetër e vlerësimit. Drejtoresha e OT të Ulqinit Zana Sarvan tregon se është e njoftuar për këtë incident duke shtuar se thëniet e Novoviqit nuk janë të sakta.
”Unë jam e njoftuar që ai ka provokuar punonjësen me pyetjen, a din gjuhën malazeze dhe a jetojmë në Shqipëri apo Mal të Zi. Ai është bashkëqytetar i yni dhe jam e sigurt se me atë askush nuk ka komunikuar në atë mënyrë”, deklaron Sarvan duke shtuar se punonjësite kësaj organizate komunikojnë në të dyja gjuhët por edhe në disa gjuhë të huaja dhe janë të aftë për punën që bëjnë.

Drejtoresha Sarvan dyshon se pas gjithë kësaj mund të qendrojë pakënaqësia e Novoviqit pasi vajza e tij nuk është pranuar në punë në konkursin për punëtoret sezonal.
”Mua më vjen keq që nuk kam mundur të pranoj në punë, por nuk është kjo mënyra që të zgjidhet një problem”, deklaron Sarvan.

By admini

2 thoughts on “Novoviq akuzon OT e Ulqinit për diskriminim nacional – Përgjigjet drejtoresha Sarvan”
  1. O Yll po mire i ke treguar birit te shkines se po kujtojn se gjithe ka shkel kemba e shkjaut eshye toke e shkijeve. I paska penguar gjuha Shqipe shkaut. Por kjo nuk eshte pune e gruas te mbroje identitetin kombetare por mbasi burra nuk ka ne Ulqin gruaja e mbron me mire me sa duket.Zoti ta zgjat jeten e ndricofte ardhmerine oj moter Shqiptare.Marresh bekimin e Zotit Shqipetare !!!

  2. Cka duan ATO serbobullagar qe ne Ulqin te flitet serbisht?Ne Ulqin jetojn 90% Shqiptar.Kurse vizitusat apo turistat qe e vizitojn Ulqinin jan permi 90 % Shqiptar qe vijn ne Ulqin..Serbet qe kajn lundur edhe jetojn ne ULQIN kurr skajn desht te mesoj Shqip.Te tan dijn shqip por nuk dojn te flasin Shqip.Pse na te flasim gjuhen serbobullgare ne nji Ulqin qe esht i shqiptarve.Skemi nevoj ta perdorin gjuhen e serbobullgarve.

Comments are closed.