Kalimera-Ali-salajManifestimi “Kalimera Poetike”, e cila tradicionalisht mbahet në Kalanë e Ulqinit vlerësohet ndër festivalet më të njohura letrare në rajon. Kalimera Poetike është vendtakim i shkrimtarëve, poetëve dhe kritikëve letrarë nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia , Mali i Zi dhe nga Ballkani.

Manifestimi “Kalimera Poetike” organizohet nga Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” nga Mali i Zi me qëllim të promovimit të krijimtarisë letrare edhe në qytetin bregdetar të Ulqinit.

Korrespondenti i Zërit të Amerikës Ali Salaj përgatiti kronikën që po transmetojmë:

By admini