Zyrtarisht ka filluar kthimi i pronave pronarëve të vjetër në Valdanos, kështu tha zëvendëskryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq.

Siç shkruan Pobjeda, kabineti i tij tha se Administrata për Kadastër dhe Pronë Shtetërore të njësisë së saj rajonale në Ulqin kanë lëshuar vendimet e para për kthimin e pronës pronarëve të vjetër në gjirin e Valdanosit, transmeton Ulqini Online.

Në bashkëpunim me kabinetin e Abazoviqit, Ministrinë e Financave dhe Mirëqenies Sociale, Ministrinë e Mbrojtjes, Ushtrinë e Malit të Zi dhe Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Administrimit të Ujërave, kërkesa e përmendur u realizua, në prani të përfaqësuesve të qeverisë në shkurt. 6, 2021. Më 11 qershor 2021, Kuvendi i Malit të Zi, me propozim të deputetit Genci Nimambegu, miratoi njëzëri propozimin e Ligjit për eliminimin e pasojave të konfiskimit të pronës në Gjirin e Valdanos.

‘’Ne premtuam se do të përfundonim procesin e kthimit të ullishte pronarëve të vjetër dhe e bëmë këtë. Ullinjtë i liruam dhe me këtë u ndreq padrejtësia prej dekadash. Kjo është fitorja e ullinjve qindravjeçarë dhe pronarëve të tyre të vjetër, por simbolikisht edhe një fillim i ri për qytetin e Ulqinit – përfundoi Abazoviq.

By admini