Kuvendi i Malit të Zi të premten e kaluar votoi Ligji mbi kthimin e pronës së Gjirit të Valdanosit në Ulqin te pronarët e ullishtave, shumica shqiptarë. Ligji mori përkrahjen e 49 deputetëve, aq sa morën pjesë në atë seancë, shkruan Ulqini Online.

Për çudi, ky ligj nuk u votua nga deputetët e DPS-it por as ata të Partisë boshnjake.

Më poshtë mund të gjeni listën e të gjithë deputetëve që votuan pro këtij ligji. Kjo listë është marrë nga faqja në internet e Kuvendi i Malit të Zi

Pa ullinj dhe prona në Valdanos, pronarët e pronave kanë mbetur që nga viti 1978. Atëbotë bëhej fjalë për 204 familje, kurse sot mendohet të jenë rreth 600.

Prona ishte marrë për ndërtimin e një baze ushtarake, por ka kohë që nuk është shfrytëzuar fare.

Një metër katror u ishte paguar pronarëve si kompensim 1.07 dollarë, kurse një rrënjë ulli 59.7 dollarë. Sipas ekspertëve, vlera e sotshme është: 44 euro një metër katror, kurse 417.5 euro një rrënjë ulli.

Komisioni komunal dhe ai regjional më herët kishin refuzuar kthimin e pronave tek ata qytetarë që kishin pranuar kompensimin më 1978. Këtë e kishte vërtetuar edhe Gjykata Supreme e Malit të Zi.

By admini