Ministrja e shëndetësisë Jelena Boroviniq -Bojoviq ka deklaruar se vaksinimi kundër korona virusit në Mal të Zi do të mund të fillojë në fund të janarit.

Sipas ministres vaksinimi do të jetë vullnetar dhe ajo pret se përgjigja e qytetarëve do të jetë e mirë. Ajo nuk ka precizuar se sa vaksina do të sigurohen për fillim si dhe as prodhuesin e tyre, transmeton Ulqini Online.

Ajo në konferencën për media ka theksuar se Qeveria zhvillon kontakte aktive në BE por edhe me prodhuesit e vaksinave me qëllim që ato të arrijnë sa më parë në Mal të Zi.
“Nëse bisedimet vazhdojnë me tempon aktuale, mund të pritet që vaksinimi në Mal të Zi të fillojë ka fundi i muajit janar”, ka theksuar Boroviniq- Bojoviq.

Pashtu ministrja Boroviniq -Bojoviq se deklaruar se vaksinat do të jenë të sigurta dhe efikase.
“Nuk do të deklarohen sot se cila vaksinë do të arrijnë në Mal të Zi. Është me rëndësi se vaksinat të cilat do të arrijnë do të jenë të sigurta, efikase dhe cilësore dhe një gjë e tillë do të respektohet”, ka përfunduar ministrja e shëndetësisë.

By admini