Gjatë vikendit të shtunën dhe të dielën në ishullin e Korçullës në Kroaci u mbajtë turneu ndërkombëtar dy ditorë në sportin olimpik të Taekwondo-së. Në këtë turne u paraqitën afër 400 garues nga 8 vende dhe 30 klube. Ekipi i Taekwondo-së Ulqini u paraqit me 17 garues në të dy diciplinat. Suksesi për ekipin e Ulqinit ishtë gjithësejt 20 medalje të fituara, prej tyre 8 të arta, 6 të argjendit, 6 të bronzit dhe dy kupa, kështu thuhet në një kumtesë të TAEKWONDO TEAM ULQINI të derguar nga Fikret Dushku, prof.

Në diciplinën KYORUGI (ndeshjeve) të suksseshën ishin këto garues:
🥇Arta Ismailaga
🥇Amella Nuti
🥇Enis Kurti
🥇Merisa Malokraja
🥈Amar Bakalli
🥈Medina Kanacevic
🥉Sara Kraja
🥉Harun Dervishi
🥉Amra Dushku

Në diciplinën POOMSAE (formave).
🥇Amra Dushku
🥇Medina Kanacevic
🥇🥈Sumeja Bisha
🥇🥈Dion Mustafa
🥈Bledar Kasmi
🥈Sara Kraja
🥉Enes Dushku
🥉Vesa Dervishi
🥉Arta Ismailaga

Në rënditjen përfundimtare Klubi i Taekwondo-së Ulqini në bazë të pikëve të grumbulluara zuri vendin e dytë në kategorinë e kadetëve të rinjë dhe vendin e tretë në diciplinën e Formave.
Falenderojmë prindërit për përkrahjen si dhe sposnsorët të cilët na lehtësuan udhëtimin në këtë aktivitet sportiv.

 

By admini