Informer-per-shqiptaretVendimi i prokurorisë shtetërore që tabloidin “Informer” ta akuzoi për vepër të lehtë penale për tekstin e “Siptarska svinjarija” e ka lënë të zhgënjyer kryetarin e Këshillit kombëtar të Shqiptarëve në Mal të Zi Genci Nimanbegu.

Nimanbegu për të përditshmen Vijesti ka thënë se me atë shkrim është përhapur urrejtja nacionale dhe që për këtë arsye përgjigja e prokurorit është joadekuate.

Sipas ligjit ku është bazuar prokurori për këtë rast parashihet gjoba prej 3000 deri 10000€.

By admini