Articles Posted in the " qazim muja " Category

 • “Enigma e Valdanosit”

  Prof. dr. Ruzhdi Ushaku sjell botimin e ri “Enigma e Valdanosit” Studiuesi i njohur nga Ulqini, prof. dr. Ruzhdi Ushaku, vjen për lexuesin me një botim të ri, “Enigma e Valdanosit”, një përpjekje për të ndriçuar shumë mistere dhe enigma që lidhen me këtë lokalitet dhe toponim. Autori tregon se vetë emri Valdanos e ka […]
 • “Art Club” shënoi 27-vjetorin e themelimit

  Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” shënoi të enjten 27-vjetorin e themelimit me një takim të anëtarëve të saj dhe miqve të shoqatës, në Bibliotekën e Qytetit në Ulqin. Kryesia dhe anëtarët vlerësuan punën dhe veprimtarinë e Shoqatës gjatë vitit 2017 duke nënvizuar se ka qenë një vit i suksesshëm dhe se “Art Club”-i […]


 • “Art Club” sjell “Muret” e Enes Haliloviqit në gjuhën shqipe

    Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” ka botuar këto ditë në gjuhën shqipe përmbledhjen “Muret” (Zidovi) të Enes Haliloviqit, njërit prej autorëve të rinj më të shquar të letërsisë së sotme boshnjake (serbe). “Muret” vlerësohet nga kritika si një arritje e re e këtij autori drejt majave të letërsisë dhe risi e konceptit. […]

 • ”Muzat e Alpeve” dje qendruan në Shkodër dhe sot vazhdojnë për në Tuz

    Me kumtesën “Letërsia shqipe dhe roli I saj historik” dhe  promovimi I librit të Radovan Zogoviqit, “Ardhësit-Këngët e Ali Binakut”, botim dhe përkthim I ri I Anton Nikë Berishës,  u  identifikua dita e dytë e manifesimit letrar ndërkufitar “Muzat e Alpeve 2017”, i cili u mbajt dje në Shkodër.  Edicioni I V-te I këtij […]


 • Art Club boton romanin “Përtej shprese” të autorit Demë Mulliqi

    Në kuadër të edicionit botues të Shoqatës së Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club”, këto ditë doli nga shtypi romani “Përtej shprese” i mësuesit dhe veprimtarit të njohur të arsimit dhe çështjes kombëtare nga Peja, Demë Mulliqi. Libri përbën sprovën e parë të këtij autori në fushën e krijimtarisë letrare. Historia e një familjeje në […]