letra-e-drejtorit-te-rivieres-se-ulqinit-punetoreve”Në komunikim të shpeshtë që kam me Ju, kam vërejtur se shumë keq përdorni gjuhën malazeze.

Për shkak të natyrës së punës në gjuhën malazeze duhet çdo ditë të komunikoni, si me koleget e punës, ashtu edhe më mysafirë, jeni të detyruar që gjatë muajve të dimrit plotësisht të mësoni gjuhën e shtetit në të cilin jetoni dhe punoni.

Nëse nuk e përmbushni detyrimin e mësipërm do të jemi të detyruar që të ju vendosim në vende të punës ku do të keni kontakt dhe komunikim minimal me kolegë dhe mysafirë”, kjo është një pjesë e shkresës që drejtori i ndërmarrjes hotelerike ”Riviera e Ulqinit” ju ka dorëzuar disa punëtorëve shqiptarë të kësaj ndërmarrjeje.

Përmbajtja e letres është shumë shqetsuese duke ditur se pjesa më e madhe e shqiptarëve në masë të madhe njohin dhe flasin gjuhën malazeze. Në këtë leter bie në sy  kërkesa për mësim të gjuhës malazeze me qëllim komunikimi me koleget e punës aq më shumë kur dihet se gjuha shqipe është gjuhë zyrtare në Mal të Zi dhe në përdorim të lirshëm.

Shqiptarët në Ulqin njhen edhe për atë që përveç njohjes së gjuhë shqipe dhe malazeze në mase të madhe njohin edhe gjuhët përëndimore si ato angleze dhe gjermane. Pjesa më e madhe e mysafirëve gjatë stinës së verës në këto hotele janë të huaj.

letra-e-drejtorit-te-rivieres-se-ulqinit-punetoreve

By admini

8 thoughts on “Drejtori i Rivierës së Ulqinit kërcënon punëtoret shqiptarë me mësim të plotë të gjuhës malazeze, përndryshe… (fotofakt)”
 1. Dace bog da ovog kl… isceramo iz Ulcinja kao ps…, ovakvima kao on je mjesto u Spuz a ne na foteli i na celu Ul rivijere.

 2. Kushtetuta u jep te drejt shqiptareve të flasin në gjuhë amtare.”Riviera e Ulqinit” nuk është ndermarrje private por Sh A ku kan “hise” shume subjekte private dhe juridike nga Ulqini dhe më gjere.Shovenizmi i takon të kaluares e ata qe nuk kan mujt të sherohen deri me tani le te kerkojn ndihm mjekesore

 3. Ovo je još uvjek Crna Gora i svako ko radi u turizmu mora vladati crnogorskim jezikom. Svi Njemci vladaju njemačkim jezikom.

  1. niko ne brani crnogorcima da pricaju srpski (jer nemaju svoj jezik), ali u Ulcinju direktor, i svi funkcionery be trebalo da pricaju i albanski. Tako je u demokratsim zemljama, ali crna gora nije ni drzava ne demokratska. Nema ni svoju valutu a de ne pricamo o drugim stvarima.

 4. Shovinizmi i takon kohes dhe kurr nuk do te zhduket. Ne nji vend ku ma shum se 85% jane shqiptar (ne kete rast ne Ulqin), cdo ekzekutive duhet ti flase te dy gjuhet zyrtare dhe gjuhen shqipe. Z. Zec edhe ti merr kurse dhe meso shqip. Ti mundesh krejt vitin pasi qe nuk e besoi se je shum in nxanun me pune. Nese flete per turizem 98% jane shqiptar ata qe e vizitojne Ulqinin

 5. Montenegro pitaj tvoj otac kad je crna gora dosla u Ulcinj.Takvom mentalitetom ovaj budala izgleda da ce uzet i crnu goru sa sobom u pravac svoje rodbine !!! Tako su i srbi mislili kao vi pa slomoli vrat.

 6. tako tako na albance i zec dize …
  mozda su pomalo i sami krivi jer mu vecina lize …

 7. treba li da nauce i dva nova slova ili mogu da koriste hrvatski jezik u komunikaciji?

Comments are closed.