siperfaqja-qe-humb-kosova-me-demarkacionDuke pas parasysh shumë paqartësi rreth demarkacionit të Kosovës me Malin e Zi dhe duke parë që një numër i konsideruar individësh dhe institucionesh gabimisht po i qasen problemit të demarkacionit, Dr. Florim Isufi dhe Dr. Shpejtim Bulliqi kanë publikuar punimin shkencor me titull “Demarkacioni Kosovë-Mali i Zi (Aspekte ndërkombëtare, gjeografike, politike dhe historike) Gusht 2015” në mënyrë që të japin sqarime shtesë për ketë problematikë.

Nga studimi i profesorëve vihet ne përfundim se Kosova humb 8890.5 ha, në raport me Malin e Zi, ndërsa fiton rreth 761.2 ha. Bilanci i shkëmbimit territorial mes këtyre dy shteteve është rreth 8229.3 ha negativ për Kosovën, theksojnë ata.

Më gjërësisht rreth kësaj mund të lexoni në shkrimin plotë e publikuar në Koha Net. Për ta lexuar artikullin në tërësi KLIKONI KËTU.

siperfaqja-qe-humb-kosova-me-demarkacion

By admini

One thought on “Profesoret Isufi dhe Bulliqi: Kosova humbet 8229.3ha tokë me demarkacionin me Malin e Zi”
  1. Nuk eshte problem. Hashiini dhe Mutafa i bashkangjiten bjeshket e Kelendit Olaves dhe Gucise.

Comments are closed.