Klement-Tinaj-and-RobVan-DamIntervistoi Beqir SINA

NEW YORK CITY : Klement Tinaj është një nga aktorët më interesantë për të ndjekur këto ditë në Hollywood. Ai është i njohur për talentin e tij të madh me dhunti të shumta dhe ka marrë rolet në të dy skenat interesante teatrin dhe filmit. Tinaj ka marrë një diplomë BFA në Teatrin e Arteve dhe MPJ në aktrim për Film.

Ai u nderua me Çmimin Përsosmëri në Dramë -Excellence Award in Drama – gjatë studimeve të tij, si dhe me  “Certifikatën e Meritës” dhe “Certifikata e Njohjes” – “Certificate of Merit” dhe “Certificate of Recognition” për arritjet e tij akademike. Klement Tinaj ka themeluar Fondacionin Klement Tinaj, për të dhënë atë çka duhet në komunitet duke ndihmuar për të ushqyer të pastrehët dhe të uriturit.

Tinaj megjithëse i ri në skenën amerikane – ka një “karier” mbresëlënëse dhe sheh përpara – ai tani për tani shkruajn mediat shqiptare “është lojtari numër NJË” për të u parë për në vitin 2015.

Në bisedën e realizuar me Kelmentin, për gazetën tonë ai fletë gjatë për aktrimin dhe muzikën, si dhe zbulon fillimet e tij, bashkëpunimet, projektet si edhe planet për të ardhmen.. gazetari ynë në Nju Jork, Beqir SINA, bisedojë me Tinajn dhe i mori këtë intervistë, e para kjo për një medie nga Kosova, gazetën Bota sot.

 Prej sa vitesh jetoni në Amerikë. Çfarë ndryshimesh keni ndjerë nga jeta prej kur erdhët në Amerikë ?  
Unë shkova në SHBA kur isha 14 vjeç . Ekziston një dallim i madh ndërmjet SHBA-ve dhe Shqipërisë . Gjuha , kultura , disiplina , respekti , tradita , dhe arsimi është shumë diferent në SHBA. Unë shpresoj se populli shqiptar do të mbajë traditën tonë , edhe në SHBA . Ne nuk duam të humbasim traditën tonë në kulturën amerikane, edhe pse ne jetojmë dhe punojmë në SHBA.

 Çfarë ju ka lidhur me aktrimin? kur ju ia keni nisur me muzikën e Kelmendit  
Unë fillova aktin që kur kam qenë në shkollën e mesme . Unë bëra shumë shfaqje teatrale në Broadway para se të shkoi në Hollywood. Nuk bëj muzikë për biznesi , por për dashurinë edh krenarin e vendit ton.

Klement-Tinaj-and-RobVan-Dam
 Si mund  të arrishë që të jesh një aktorë shqiptarë në Hollivud?  
Nje aktore shqiptare ne Hollivud duhet të punoj dy herë më shumë se aktorët tjer qe të jet i suksesshëm sepse ka shumë aktorë të talentuar në Hollivud.

A të duket pak e tepërt dhe e “dalur ” mode, kur aktorët e rinjë shqiptarë, sapo vijnë në Amerikë, vetëmburren ose kënaqen me superlativat e gazetarve ?  
Unë nuk mendoj se është e tepërt dhe e “dalur ” mode, nëse aktorët shqiptarë bëjn intervista me gazetat dhe televizoret shqiptar , sepse ata janë duke reklamuar projektet e reja dhe jan duke frymëzues brezin e ri shqiptar per te ndjekur ëndrrën e tyre në industrinë e artit.

 Cilat kanë qenë kontaktet e para, të cilët mundësuan fillimin e karrierës suaj në Amerikë?  
Kisha suksese ne shfaqjet teatrale kur isha ne NY,  por suksesi im i madh ka filluar pasi kam lujtur një rol të vogël në filmin Fast & Furious 7.

 Çfarë do të thotë për ju të qenit pjesë e ndonjë studio ose të kesh një rol çfardo qoftë ai me aktor të mëdhenjë ?  
Sukses. Jam presidenti i EyeLess Studio Hollywood. Punojë së bashku me Roman Xing dhe Leandro Simozza.  Po, kam lujtur filma me aktorë të mëdhenj si Rob Van Dam , Vin disel , Michelle Rodriguez , Al Sapienca , Dolph Lundgren , Jason London, etj. besimi dhe vullneti të çon drejt suksesit.

 Cili është kujtimi më i bukur nga aktiviteti ytë?  
Kujtimi më i bukur nga aktiviteti është gjatë xhirimevë të filmit Dollz.

 Po bashkëpunimi më i rëndësishëm?  
Bashkëpunimi më i rëndësishëm ishte gjat xhirimve te filmit Fast & Furious 7.

 Sa filma keni të regjistruar deri tani?  
22 filma të listur në IMDb dhe 5 të pa listuara.

 Cili është xhirimi më i fundit ?  
Bloody Hands –  jemi ende duke filmuar në Hollivud. Filmi është drejtuar nga Jaden Hwang. Starring Klement Tinaj, Orlando Brown, Roman Xing, Leandro Simozza, Phillip E. Walker, dhe tridhjetë e pesë aktorë të tjerë .

 Cilët janë disa nga filmat “big budget films” me ndonjë nga yjet e Hollywoodit ku Klementi merr pjesë ?  
Disa nga filmat me big budget qe un marr pjes janë, Fast & Furious 7, 4Got10, Sleight, Water, The Second Coming of Christ, & Dollz.

 Do të donit të xhironit për një film me producent dhe aktor shqiptarë në Amerikë ?  
Për momentin jam shumë i zënë, por do të përpiqet në të ardhmen.

 Diçka për jetën tuaj personale? nga Selcë të Kelmendit deri në New York  
Te vish nga një fshat i vogël dhe i varfër (Kelmendi) ne një qytet të madh dhe të pasur (New York) ishte një ndryshim i madh në jetën time.

 Cilat janë projektet tuaja për të ardhmen?  
Tani jam duke xhiruar filmin Bloody Hands. Unë luaj rolin e Leo -së i cili është aktori kryesor i filmit. Ne jemi gjithashtu duke u përgatitur për dy filma , por nuk mund të flasim për këtë projekt ende .

 A është për ju filmi amerikan, një industri marramendëse?  
Jo, për shkak se industria e filmit është pothuajse e njëjtë kudo.

 Jetëshkrimi i juaj  
I lindur në Shqipëri . Kam studiuar në Lincol High School NY. Got my BFA in Five Towns College and my MFA in NYFA Los Angeles, CA. Kam mësuar karate për dy vjet. Kam luajtur mbi 30 role në shfaqje teatrale . Kam shkruar një shfaqje dhe direktuar dy para se kam filluar per te bërë filma. Në 2013 unë shkova në Kaliforni. Nga viti 2013 deri tani unë kam  luajtur role ne 21 filma, producent 8, direktuar 3, dhe shkruar 6.

 Kujtimet nga fëmijëria  
Kur  isha  fëmijë se besoja se do behem  aktor ne Hollivud.

Unë kurrë nuk do harroj nga kam ardhur , sepse kjo është ajo që më bën të veçantë dhe të ndryshme nga aktorët tjere. Unë jam krenar që jam shqiptar.
Frymëzimi nga vendlindja në muzikë .

Muzika nga vendlindja më jep frymëz dhe ndihmon pë të mos harrojë gjuhën , kulturën, Valle dhe traditën tonë

 Çfarë kënaqësie të ka sjell Amerika ?  
Amerika është toka dhe vendi i mundësise, libery , dhe lirisë . Amerika më dha mundësinë, sukses dhe dashir per artim duke përfunduar shkollën. Me  dha mundësinë për të ndjekur ëndrrën time dhe pasionin tim.

By admini